Πέμπτη 24 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Χαιρετισμός από τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Χαιρετιστήριο μήνυμα προς το ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριό του απευθύνει ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με την ευκαιρία του 21ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας θα ήθελα να εκφράσω τον εγκάρδιο χαιρετισμό και αλληλεγγύη εκ μέρους του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, της PLO, του Παλαιστινιακού λαού και εμού του ιδίου και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες σας.

(...) Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, αγαπητοί σύντροφοι, για την υποστήριξή σας και την ανένδοτη αλληλεγγύη σας στον παλαιστινιακό σκοπό και τον συνεχιζόμενο αγώνα μας. Η παγκόσμια αλληλεγγύη που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας βάναυσης ισραηλινής επίθεσης στην Ιερουσαλήμ, στη Γάζα και όλη την Παλαιστίνη μάς δίνει θάρρος ότι οι λαοί του κόσμου έχουν αφυπνιστεί και δεν θα δεχτούν πλέον το Ισραήλ να αντιμετωπίζεται ως το κακομαθημένο παιδί, υπεράνω όλων των νόμων, διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Είναι πλέον καιρός να υποχρεώσουμε το Ισραήλ να λογοδοτήσει μπροστά στο ΔΠΔ για τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας. Παραμένω αισιόδοξος ότι μαζί θα φτάσουμε στην τελική νίκη του λαού μας και θα σας καλωσορίσουμε στο κυρίαρχο, ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης στα προ της 4 Ιουνίου 1967 σύνορα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ βάσει του Διεθνούς Δικαίου και όλων των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ πολύ σύντομα. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα του ελληνικού Κοινοβουλίου του 2015 και σύμφωνα με τις συνεχείς εκκλήσεις του Κόμματός σας, του ΚΚΕ.

Εύχομαι η διάσκεψη του Κόμματός σας να επιτύχει τους στόχους της, αγαπητοί μου σύντροφοι, για ένα καλύτερο μέλλον για τους Ελληνες αδελφούς μας και όλους τους ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή, συνεχίζοντας να υπερασπιζόμαστε τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Ισότητας, της Προόδου και διατηρώντας τον αμοιβαίο μας αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, αποικιοκρατίας, πολιτικές απαρτχάιντ, ρατσισμού και εκμετάλλευσης, ώστε να μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα λαμπρότερο μέλλον με παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ