Πέμπτη 24 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
«Καμία σκέψη» για ΑΟΖ με την Τουρκία

«Δεν υπάρχει καν σκέψη αυτήν τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία», ξεκαθάρισε χτες με κατηγορηματική δήλωσή του ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Μάλκι, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Εχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό θέμα περί ενδεχόμενης συμφωνίας Παλαιστίνης - Τουρκίας για ΑΟΖ είχε ανακινηθεί μέσω δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο, ωστόσο, όπως υπενθύμισε χτες και ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι, η ίδια διευκρίνιση που έκανε ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ «δόθηκε πολλές φορές στον Τύπο εδώ στην Ελλάδα, όπως επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19/5 στην πρεσβεία». Επανέλαβε ότι «το Κράτος της Παλαιστίνης τηρεί το Διεθνές Δίκαιο χωρίς εξαίρεση και το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), το οποίο συνυπογράψαμε το 2015, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και επιθέσεις του Ισραήλ στην κυριαρχία της γης και της θάλασσάς μας».

Ο Μ. Τουμπάσι πρόσθεσε πως το κράτος της Παλαιστίνης επιδιώκει την αναβάθμιση σχέσεων «με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα αμοιβαία συμφέροντά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ