Πέμπτη 24 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αδειάζει από προσωπικό το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Οσοι απομένουν είναι εξουθενωμένοι και απλήρωτοι

Μια ακόμα «πρόγευση» του τι θα φέρει το λεγόμενο «νέο ΕΣΥ» που προωθεί η κυβέρνηση με κλείσιμο νοσοκομείων στη λογική του «κόστους - οφέλους» και ένταση της επιχειρηματικής λειτουργίας δίνει η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Πρόκειται για μονάδα που αδειάζει από προσωπικό, με γιατρούς να μετακινούνται επ' αόριστον στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με ελάχιστες μονήρεις ειδικότητες να παραμένουν, με εργαζόμενους να μην μπορούν να πάρουν ρεπό ή άδεια, να είναι απλήρωτοι μέχρι και 3 μήνες.

Αυτά θα είναι τα «υλικά» του «εξορθολογισμού» και της μείωσης των δαπανών. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, έχουν μετακινηθεί τις τελευταίες μέρες προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας οι δύο μοναδικοί παιδίατροι, ένας επικουρικός οφθαλμίατρος, ένας επικουρικός καρδιολόγος, μία επικουρική φαρμακοποιός, η τελευταία μόνιμη πρόσληψη ακτινολόγου επ' αόριστον.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η Παιδιατρική κλινική να μην νοσηλεύει πλέον παιδιά και να λειτουργεί μόνο ως τακτικό εξωτερικό ιατρείο. Ο ένας καρδιολόγος που απέμεινε δεν μπορεί να καλύψει τις εφημερίες όλου του μήνα «και όλοι γνωρίζουμε πως ένα έμφραγμα αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, αφήνει ανεπανόρθωτες βλάβες ή θα κινδυνεύσει η ζωή του ασθενούς». Λουκέτο μπήκε στη Γυναικολογική κλινική.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), παρόλο που διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα, εξυπηρετεί μόνο τρεις μέρες τη βδομάδα τους αιμοκαθαιρόμενους επειδή υπάρχει μία μόνο νεφρολόγος. Τις εφημερίες εκτός από την νεφρολόγο, τις καλύπτει και ένας γενικός ιατρός. Τις άλλες τρεις παραμένει κλειστή. «Σήμερα λόγω της θερινής περιόδου και παρόλο που υπάρχουν κενές θέσεις για τη φιλοξενία ασθενών, έχουν γίνει 25 αιτήσεις για τη ΜΤΝ, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές, εξαιτίας των ελλείψεων σε γιατρούς», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Υπάρχει μόνο μία αναισθησιολόγος, με αποτέλεσμα, πέραν των καθημερινών χειρουργείων όλες τις καθημερινές μέρες, ξεπερνώντας το ωράριο, δεν μπορεί να καλύψει όλες τις εφημερίες των χειρουργών.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) καλύπτεται με αγροτικούς γιατρούς σε καθημερινή βάση, ενώ οι ειδικευμένοι πολλές φορές συνοδεύουν τα περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία. Οι αγροτικοί γιατροί, που καλύπτουν ακόμη το εμβολιαστικό κέντρο, το ΤΕΠ, τη ΜΤΝ και όποια άλλη ανάγκη, δεν μπορούν να πάρουν ρεπό ή καλοκαιρινή άδεια, με αποτέλεσμα τα αγροτικά ιατρεία να μένουν χωρίς γιατρό μέχρι και δύο βδομάδες. Επικουρικοί εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, συμβασιούχοι είναι υπό απόλυση.

Λόγω έλλειψης προσωπικού στην καθαριότητα, δεν υπάρχει καν νυχτερινή βάρδια...

Οι υπάρχοντες παθολόγοι δεν επαρκούν αριθμητικά για να καλύψουν όλες τις εφημερίες της Παθολογικής κλινικής και τις μέρες που δεν εφημερεύει ειδικευμένος παθολόγος, τα παθολογικά περιστατικά που εξετάζονται στο ΤΕΠ και χρήζουν εισαγωγής και νοσηλείας, διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η γραμματειακή υποστήριξη στις τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές καλύπτεται από νοσηλευτές, ενώ για τις ανάγκες του εμβολιασμού μετακινούνται γιατροί από το ΚΥ Φιλιατρών.

Και μετά απ' όλα αυτά η κυβέρνηση θα θεωρήσει αδιανόητο να υπάρχει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας γιατί υπολειτουργεί...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ο,τι γίνεται στις εφημερίες εδώ και πολλά χρόνια» (2024-05-17 00:00:00.0)
Με διεκδικήσεις για μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης απαντούν οι εργαζόμενοι (2023-03-29 00:00:00.0)
Δώρο Πάσχα για όλους τους γιατρούς (2020-04-17 00:00:00.0)
Η μία και μοναδική παθολόγος έφτασε 33 μέρες συνεχόμενης εφημερίας! (2019-07-16 00:00:00.0)
Νέο κτίριο με το ίδιο λειψό προσωπικό (2019-04-17 00:00:00.0)
Χωρίς νεφρολόγο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (2013-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ