Πέμπτη 24 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύσκεψη σωματείων εκπαιδευτικών τη Δευτέρα, κινητοποίηση την Τρίτη

Αναφερόμενη στα όσα ειπώθηκαν σχετικά και στην προχτεσινή συνάντηση των ΔΣ των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπου παρουσιάστηκαν πλευρές του νομοσχεδίου, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η ίδια η εμπειρία μας δείχνει ότι πίσω από τις εύηχες λέξεις περί αυτονομίας κρύβεται ο στόχος της απαλλαγής του κράτους από τις υποχρεώσεις του στη χρηματοδότηση, στη στελέχωση, στην επιμόρφωση κ.α.».

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν ανακοινωθεί σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, η ΑΣΕ τονίζει πως «αλλάζουν βασικές πλευρές του σχολείου, ενισχύεται ο κατακερματισμός του ενιαίου χαρακτήρα της γνώσης και του σχολικού προγράμματος, δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κληθούν να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί και μέσω της λεγόμενης "ατομικής αξιολόγησης" μεταφέρεται η ευθύνη για το καθετί στον εκπαιδευτικό». «Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ δεν είναι απλά εκτός πραγματικότητας. Κάνουν πολιτική επιλογή να συνεχίσουν στον δρόμο της υλοποίησης μιας πολιτικής που έχει απορριφθεί συντριπτικά από τον εκπαιδευτικό κόσμο», σημειώνει η ΑΣΕ, απαιτώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και να παρθούν τώρα μέτρα για την προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς με βάση τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Καλεί παράλληλα τα ΔΣ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ σε ετοιμότητα, να πάρουν άμεσες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και τα ΔΣ των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών να συνεδριάσουν άμεσα, να πάρουν θέση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την οργάνωση της πάλης του κλάδου.

Στην κατεύθυνση της οργάνωσης του αγώνα, τη Δευτέρα 28 Ιούνη διοργανώνεται σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων της Αττικής, στις 7 μ.μ. στο θεατράκι της Γκράβας, και κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 29 Ιούνη στη 1 το μεσημέρι.

  • Στο μεταξύ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ενάντια στην έξωση της Τέχνης και της Κοινωνιολογίας από το Λύκειο, προχώρησαν χτες το μεσημέρι η ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί Κοινωνικών Επιστημών και Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ κατέθεσε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών στον γγ του υπουργείου, δεν έλαβε δεσμεύσεις και ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία τις επόμενες μέρες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ