Σάββατο 11 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενισχύουν τα όπλα της εργοδοσίας ενάντια στην απεργία

Απαντώντας σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η Κομισιόν στηρίζει τις θέσεις της κυβέρνησης για αλλαγές στη νομοθεσία, που θα παρακάμπτουν την απαγόρευση του «lock out»

Κυβέρνηση, κεφάλαιο και Κομισιόν ξηλώνουν «πόντο - πόντο» την απαγόρευση του «lock out», ενισχύοντας τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η εργοδοσία να επιβάλλει στην πράξη την ανταπεργία.

Καθοριστικό ρόλο σ' αυτό παίζει το πόρισμα της «Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων» για τα Εργασιακά, τις θέσεις του οποίου υιοθετεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο.

Στην απάντησή της, η επίτροπος Απασχόλησης της ΕΕ αναγνωρίζει ότι η νομοθεσία στην Ελλάδα δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να αρνηθούν τις υπηρεσίες μη απεργούντων εργαζομένων και να μην καταβάλλουν τις αμοιβές τους σε περίπτωση απεργίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ζητάει να διασαφηνιστεί και να ενισχυθεί παραπέρα η σχετική νομοθεσία.

Παράλληλα, με το σκεπτικό της, υιοθετεί το προκλητικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τα δικαστήρια βγάζουν παράνομες ή/ και καταχρηστικές τη συντριπτική πλειοψηφία των απεργιών, οπότε η εργοδοσία δεν έχει άμεσα ανάγκη την άρση απαγόρευσης του «lock out»!


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ