Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Αντιπαράθεση πάνω στη στρατηγική σύμπλευση

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης. Προσπαθώντας πάντα να φανεί καλύτερος διαχειριστής για το κεφάλαιο, υποσχέθηκε βελτιώσεις στο αστικό κράτος, όπως «γραφειοκρατική απλοποίηση» και «κινητικότητα» εργαζομένων του ευρύτερου Δημοσίου με βάση «πρότυπα οργανογράμματα». Δήλωσε, για άλλη μια φορά, αντίθετος στην απλή αναλογική, στη λογική επίτευξης «κυβερνησιμότητας», ώστε να πορεύεται απρόσκοπτα η εφαρμογή μέτρων υπέρ του κεφαλαίου, όπως επίσης εμφανίστηκε υπέρμαχος της προσέλκυσης «επενδύσεων», άλλο ένα πεδίο όπου αντιπαρατίθεται η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί να το κάνει καλύτερα.

Αργότερα το βράδυ, μιλώντας στο Ηράκλειο, ξαναζήτησε «εκλογές το συντομότερο δυνατό», επανέλαβε ότι το κόμμα του έχει «σχέδιο για έξοδο από την κρίση», ζήτησε «νέα συμφωνία» με τους δανειστές «με πλεονάσματα γύρω στο 2%», με παράλληλη υλοποίηση ενός «ευρέος προγράμματος αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία». Εταξε μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ μέσα σε 2 χρόνια, μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από 29% σε 20%, μείωση του ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων, ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων «ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά». Εστίασε, επίσης, σε «Αξιολόγηση στο Δημόσιο», «Επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης», «Ιδιωτικές επενδύσεις», «Λιγότερους φόρους», «Λιγότερο και καλύτερο κράτος», «Πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό». Απεύθυνε δε κάλεσμα να προτιμήσουν τη ΝΔ, στους «δημοκρατικούς, μετριοπαθείς και κεντρώους ψηφοφόρους» που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, η ΝΔ που πιέζει σταθερά την κυβέρνηση να κλείσει γρήγορα τη β' «αξιολόγηση» του τρίτου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, απαντώντας στην έκκληση του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, να ψηφιστούν τα επόμενα μέτρα με την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έλεγε ότι θα τα καταψηφίσει, με το πρόσχημα ότι οφείλονται στην «κυβερνητική ανικανότητα».

Αλληλοκατηγορίες για «διαφθορά»

Αντιπαράθεση, στο μεταξύ, ξέσπασε χτες ανάμεσα σε κυβέρνηση και στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη, τον οποίο κυριακάτικη εφημερίδα κατηγόρησε για «δωράκι» 65.000.000 ευρώ σε φαρμακοβιομηχανίες και κυρίως στη «Novartis», κατά το διάστημα που διετέλεσε υπουργός Υγείας.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υιοθέτησε το δημοσίευμα και σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των κατηγοριών τόσο ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο κ. Μητσοτάκης που τον έκανε αντιπρόεδρο της ΝΔ».

Απαντώντας ο Αδ. Γεωργιάδης κατήγγειλε «παρακρατικό μηχανισμό λάσπης με τον Κώστα Βαξεβάνη. Ο Τσίπρας παραγγέλνει τη λάσπη και ο Βαξεβάνης την ρίχνει εναντίον οποιουδήποτε θεωρούν επικίνδυνο αντίπαλο», αρνούμενος τις κατηγορίες και χρεώνοντας με άλλες τον σημερινό υπουργό Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ