Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΕΝ
«Ασφάλεια στις επενδύσεις» δίνουν οι νέοι δασικοί χάρτες

Βασικό εργαλείο στον «αναπτυξιακό σχεδιασμό» αλλά και βασικό έργο υποδομής, το οποίο δημιουργεί «ασφάλεια δικαίου στις επενδύσεις», χαρακτήρισε τους δασικούς χάρτες ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, κατά την ομιλία του σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ χτες βράδυ.

Παρουσία πλήθους επιστημόνων του χώρου αλλά και απλών πολιτών, που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ο Σ. Φάμελλος εξέφρασε «την πολιτική βούληση» της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, το οποίο, άλλωστε, αποτελεί προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές, όπως σημείωσε και ο ίδιος. Παράλληλα, υποβάθμισε τα προβλήματα που προκαλεί στους πολίτες το υψηλό κόστος για την υποβολή αντιρρήσεων και εξέφρασε την πεποίθηση - δίχως να την τεκμηριώνει - ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν με τις αμφισβητήσεις ιδιωτικών περιουσιών θα ξεπεραστούν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο εκπρόσωπος της ΕΚΧΑ ΑΕ, 1,5 εκατομμύριο στρέμματα αγροτικών εκτάσεων που είναι ενταγμένες στο σύστημα επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, εμφανίζονται ως δασικές στους δασικούς χάρτες, ενώ, επιπλέον, 829.000 στρέμματα μη δασικών εκτάσεων χαρακτηρίζονται ως αναδασωτέες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ