Τρίτη 28 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ασκήσεις στο φόντο στοχεύσεων και εντάσεων

Ξεκίνησε, χτες, η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Ασκηση Μεσαίας Κλίμακας της Πολεμικής Αεροπορίας, «Ηνίοχος 2017», η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς. Εκτός της Ελλάδας, συμμετέχουν αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιταλίας, καθώς και παρατηρητές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6/4 και βαθύτερη στόχευση, πέρα από την εκπαίδευση και συνεκπαίδευση με άλλες δυνάμεις, είναι να αναδειχτεί η άσκηση σε «διεθνές γεγονός», αναβαθμίζοντας έτσι και το ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και ευρύτερα της αστικής τάξης μέσω της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας».

Ταυτόχρονα, στο φόντο εντάσεων ακριβώς στη ζώνη του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, από 20 έως 24 Μαρτίου 2017, έλαβε χώρα η άσκηση «ΚΥΜΑ 02/17», κατά την οποία εκτελέστηκε συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων σε μια σειρά αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία και η ανακατάληψη βραχονησίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ