Τρίτη 28 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραιτήθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Την παραίτησή της υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελ. Ράικου, με επιστολή προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου αναφέρει ότι δεν θέλει να μετατραπεί σε Ιφιγένεια στο βωμό συμφερόντων, ενώ μιλά για διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους και συμφέροντα στο χώρο του Φαρμάκου. Δηλώνει, επίσης, ότι αισθάνεται απροστάτευτη θεσμικά, στοχοποιημένη και συκοφαντημένη, από «παράκεντρα εξουσίας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφορμή για την παραίτηση είναι η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση της «Novartis». Σύμφωνα με όσα είδαν τη δημοσιότητα, η εισαγγελέας αναφέρει ότι την ώρα που έφτασαν στα χέρια της αποκαλυπτικά στοιχεία για τη διαδρομή του «μαύρου» χρήματος της «Novartis» στοχοποιείται από συγκεκριμένο ΜΜΕ (αναφορά στην εφημερίδα «Ντοκουμέντο») ότι επιχείρησε να συγκαλύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον πρώην υπουργό Γ. Παπαντωνίου και τον επιχειρηματία Θ. Λιακουνάκο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο «για εύλογα ερωτηματικά που προκαλεί η υποβολή παραίτησης, δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας». Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως «εκφράζει ακόμα μια φορά την έντονη ανησυχία της για το καθημερινό πλέον φαινόμενο της απόπειρας αναχαίτισης του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με τη δημόσια στοχοποίησή τους», ενώ ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησαν εξηγήσεις από την κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να αλώσει το χώρο της Δικαιοσύνης.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε χτες, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η δικογραφία για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν». Για την υπόθεση ζητείται από τις δικαστικές αρχές να εξεταστούν πιθανές ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών, στελεχών της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάκη Βορίδη. Στη δικογραφία έχει επισυναφθεί όλος ο φάκελος της ποινικής έρευνας, όπως τη διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής τότε την Ελένη Ράικου. Τη μέχρι τώρα έρευνα έχει κάνει ο επίκουρος εισαγγελέας Α. Ελευθεριάνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ