Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
G7: Ιδια «γουρούνια» στα «χοιροστάσια»

Φίλος, μαθηματικός, ο Γιώργος, μου θύμιζε τα λόγια του Μπρεχτ για τη σύνοδο των G7, στη Γένοβα: «Στέκομαι πάνω σ' ένα λόφο κι είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν το Νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούρια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει... Ετσι το παλιό έκανε την εμφάνισή του σε πιο μασκαρεμένο, μα έφερε το Νέο μαζί του στη θριαμβευτική του κατοχή να το παρουσιάσει σαν παλιό. Το νέο βάδισε, αλυσοδεμένο και ντυμένο με κουρέλια - αποκαλύπτοντας τα θεσπέσια μέλη του».

Μίλησαν για την «οικονομία τους» και την «Ειρήνη». Τα γεράκια άρχισαν να μετρούν τη λεία του. Στα πλαίσια της γενικότερης κυριαρχίας του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, έβαλαν στόχους οικονομικούς, στρατιωτικούς, ενώ προωθούν και τον «πολιτισμό» της χυδαιότητας, της αλλοτρίωσης, του εξανδραποδισμού των λαών.

Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα από το CNN και από τα άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, διακηρύσσει, σ' όλες τις αποχρώσεις, τις «προσπάθειες που κάνουν οι ισχυροί της Γης - για τη διατήρηση της ειρήνης»! Ψεύδονται!

Από τις επιχειρήσεις (πολεμικές), από το 1991 στον Περσικό Κόλπο (ΙΡΑΚ), στα Βαλκάνια, η πολεμική μηχανή της Αμερικής, του ΝΑΤΟ, μετράει θανάτους: Καθημερινά βομβάρδιζε και ισοπέδωνε ολόκληρες πόλεις με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Καθημερινά στο ΙΡΑΚ, οι βομβαρδισμοί, είναι θέμα ρουτίνας, από τα αεροπλάνα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, δίχως να αναφέρουν πλέον ούτε καν την είδηση, οι καλοπληρωμένοι τους κονδυλοφόροι! Τα «ανθρώπινα δικαιώματα», λέει ο φίλος Γιώργος, συνεχίζουν να βασιλεύουν, μαζί με την «ειρήνη» στις τουρκικές φυλακές, τα λευκά - κελιά τύπου «F», μαζί με τις σφαγές του κουρδικού λαού.

Οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με ευθύνη των ιμπεριαλιστών, ΝΑΤΟ, ΕΕ, σφάζονται καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια. Η «ειρήνη» των όρνεων, βασιλεύει παντού!

Οπου να κοιτάξει κανείς, σε κάθε στρατηγική περιοχή: Βαλκάνια, Μ. Ανατολή, Καύκασος, Κασπία, το αίμα ρέει: για τους ιμπεριαλιστές ή γίνεται πόλεμος ή προετοιμάζεται. Οι κρεατομηχανές των ιμπεριαλιστών, είναι σε αυτόματη λειτουργία και οι λαοί γίνονται κρέας για τα κανόνια τους και μάλιστα ηλεκτρονικά - με τους μεταμοντέρνους πολέμους. Η «νέα τάξη» του αίματος των Αμερικανών για τον παγκόσμιο ηγεμονισμό, το ζήτημα της αναδιανομής των αγορών, έρχονται «κουτί» μαζί με τις δηλώσεις του Κίσινγκερ, οι αναφορές του στον Ρούσβελτ, ότι ο αμερικανικός λαός θα κρατά στα χέρια του τις τύχες των λαών όλου του κόσμου τον 21ο αιώνα! Η ανάφλεξη των εθνικιστικών και θρησκευτικών «διαφορών» είναι έργο της CIA και η αστάθεια αντανακλούν τη σαφή πρόθεση των Αμερικανών να επεκταθούν μέσω της Βαλκανικής στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη (οικονομικά - στρατιωτικά).

Οταν οι οικονομολόγοι καθηγητές, τύπου Σαξ ή Φρίντμαν, από τους πατριάρχες του νεοφιλελευθερισμού και της «παγκοσμιοποίησης» αρθρογραφούν στη «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ», μετά τη Γένοβα, πως η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά κραχ, δείχνει πόσο δοκιμάζεται το καπιταλιστικό σύστημα. Πυκνώνουν οι φωνές τους για «αυτοσυγκράτηση» και «σύνεση» των υπερκερδών, της απληστίας! Τα πρόσφατα στοιχεία έρευνας του ΟΗΕ, που μιλούν για δραματική αύξηση των ανισοτήτων, στην κατανομή του παγκόσμιου πλούτου, το καταδείχνουν.

Η σύνοδος στη Γένοβα: Η παγκόσμια κυβέρνηση των ιμπεριαλιστών είναι «ενιαία» και επικίνδυνη για τους λαούς. Οταν οι οικονομικές «τίγρεις» διψούν από τον πυρετό των κερδών, οι «θηριοδαμαστές», ντόπιοι και ξένοι, υπηρέτες του κεφαλαίου, σχεδιάζουν δεινά για την εργατική τάξη: Νέες λιτότητες, πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις, κατάργηση των κοινωνικών παροχών, περιορισμούς στην ασφάλιση κλπ. Ο διαρκής πόλεμος των ιμπεριαλιστών, χτυπάει την πόρτα μας. Νέα δεσμά χαλκεύονται. Στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, υπάρχει απάντηση: Η αδελφοσύνη και η αλληλεγγύη των λαών. G7: ίδια «γουρούνια» στα «χοιροστάσια»!


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ