Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αιματηρή επίθεση των «Ταλιμπάν» με εκατοντάδες νεκρούς

Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασχράφ Γάνι, έκανε χτες δεκτές τις παραιτήσεις του υπουργού Αμυνας, Αμπντουλάχ Χαμπίμπι, και του επικεφαλής του στρατού, Καντάμ Σαχ Σαχίμ, έπειτα από την επίθεση των «Ταλιμπάν» σε στρατιωτική βάση στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν την Παρασκευή. Τουλάχιστον 140 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το Σάββατο αξιωματούχος στην πόλη αυτή, ενώ σύμφωνα με άλλους αξιωματούχους, ο απολογισμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το πρακτορείο ειδήσεων ΒΒC αναφέρει πως ήταν η πιο θανατηφόρα επίθεση των «Ταλιμπάν» στις Ενοπλες Δυνάμεις, από τότε που οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τους εκτόπισαν από την εξουσία, το 2001.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Τζιμ Μάτις, έφτασε χτες το μεσημέρι στην Καμπούλ για μια αιφνιδιαστική επίσκεψη λίγων ωρών, την πρώτη του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δήλωσε ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας. Ο Μάτις αναμένεται να συναντηθεί με Αφγανούς αξιωματούχους, αλλά και να εποπτεύσει τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ