Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νεκρός παρατηρητής του ΟΑΣΕ από νάρκη

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που υποτίθεται ότι επιτηρεί τη Συμφωνία Εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015 (που έχει μείνει στα χαρτιά), ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ένας από τους παρατηρητές της, ένας Αμερικανός, σκοτώθηκε από την έκρηξη νάρκης στην ανατολική Ουκρανία σε περιοχή του Λουγκάνσκ που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές.

«Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο ενός μέλους της περιπολίας του ΟΑΣΕ, ενός Αμερικανού πολίτη», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής του Οργανισμού στην Ουκρανία, Αλεξάντερ Χαγκ, από το Κίεβο. Δύο ακόμη παρατηρητές, ένας Γερμανός και ένας Τσέχος, τραυματίστηκαν από την έκρηξη της νάρκης αυτής και νοσηλεύονται, διευκρίνισε ο Χαγκ και πρόσθεσε ότι τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν μόλις ενημερωθούν οι οικογένειές τους.

Η περίπολος του ΟΑΣΕ έπεσε σε νάρκη κοντά στο χωριό Πριχίμπ στην επαρχία Λουγκάνσκ, που βρίσκεται στην αυτοαποκαλούμενη ΛΔ του Λουγκάνσκ (ο όρος είναι παραπλανητικός, αφού είναι αστικό καθεστώς που προσβλέπει σε συμμαχία με την Ρωσία), όμως οι πολιτοφυλακές επεσήμαναν ότι η περίπολος «βγήκε από τον κεντρικό δρόμο και κυκλοφορούσε σε δευτερεύοντες δρόμους, κάτι που δεν προβλέπεται στην αποστολή του».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητήσουν σήμερα ο Λαμπέρτο Ζανιέρ, γενικός γραμματέας του ΟΑΣΕ, και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ