Σάββατο 6 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΕ
Οξύνεται η αντιπαράθεση

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες συνεχίστηκε χτες με διαξιφισμούς ανάμεσα στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Βρετανό υπουργό αρμόδιο για τη διαπραγμάτευση αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ (Βrexit) Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο Γιούνκερ, μιλώντας σε εκδήλωση του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας για «το μέλλον της Ευρώπης», επέλεξε να εκφωνήσει την ομιλία του στα γαλλικά, λέγοντας χιουμοριστικά πως «αργά αλλά σίγουρα τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη». Νωρίτερα, ο Ντέιβιντ Ντέιβις κατηγόρησε την Κομισιόν ότι προσπαθεί να εκφοβίσει το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως είχε κάνει την Τετάρτη και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, κατηγορώντας στελέχη της ΕΕ πως προσπαθούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των βρετανικών πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιούνη.

Επιπλέον, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλς Μισέλ δήλωσε στο πρακτορείο ΑΡ ότι οι βρετανικές προσδοκίες για «βελούδινο διαζύγιο» από την ΕΕ «δεν είναι ρεαλιστικές», προειδοποιώντας το Λονδίνο ότι δεν θα αποφύγει έναν «αλμυρό» λογαριασμό κατά το Brexit και πως «κάνουν σοβαρό λάθος όσοι νομίζουν πως θα φύγουν πατώντας ένα κουμπί».

Ενισχυμένοι οι Συντηρητικοί από τις τοπικές εκλογές

Οι προχτεσινές τοπικές εκλογές σε περιοχές της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκοτίας για την ανάδειξη νέων δημοτικών συμβουλίων και δημάρχων ανέδειξαν ενισχυμένους τους υποψήφιους των Συντηρητικών, με τα ποσοστά των υποψηφίων του αντιμεταναστευτικού κόμματος UKIP να είναι πεσμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ