Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Β. ΡΗΝΑΝΙΑ - ΒΕΣΤΦΑΛΙΑ
Περιοδείες Μέρκελ και Σουλτς

Εκλογές για το τοπικό κοινοβούλιο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, που χαρακτηρίζονται ως «μικρές εθνικές εκλογές», αφού εκεί μένουν περίπου 18 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή 13 εκατ. ψηφοφόροι. Στις δημοσκοπήσεις, η υποψήφια με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και σημερινή πρωθυπουργός του κρατιδίου, Χανέλορε Κραφτ εμφανίζεται να προηγείται - αν και όχι με μεγάλη διαφορά - του Χριστιανοδημοκράτη (CDU) υποψήφιου, Αρμιν Λάσετ.

Ετσι, οι δύο υποψήφιοι για την καγκελαρία στις γερμανικές εθνικές εκλογές (24 Σεπτέμβρη), Αγκελα Μέρκελ (CDU/CSU) και Μάρτιν Σουλτς (SPD), «οργώνουν» αυτές τις μέρες τη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία.

Ο Μ. Σουλτς επιλέγει έναν πιο «γενικό» πολιτικό λόγο, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Επαναλαμβάνει το κεντρικό πολιτικό του σύνθημα περί «κοινωνικής δικαιοσύνης», μιλώντας για υψηλότερους μισθούς, ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, περισσότερο κρατικό χρήμα για την περίθαλψη και όχι για τις αμυντικές δαπάνες. Φυσικά, «πίνει νερό» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας.

Η Αγκ. Μέρκελ, από την πλευρά της, επικεντρώνεται σε πιο «τοπικά» ζητήματα, ασκώντας κριτική στη σημερινή πρωθυπουργό για τη μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους των πόλεων, αλλά και για την «εσωτερική ασφάλεια»: «Το 38% των διαρρήξεων γίνεται στη Β. Ρηνανία - Βεστφαλία», είπε. Στο μεταξύ, χτες, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για αυστηροποίηση των ποινών για τους διαρρήκτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ