Τρίτη 23 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ
Νεκρός διαδηλωτής από αστυνομικά πυρά

ΤΥΝΙΔΑ.--

Καζάνι που βράζει θυμίζει η νότια Τυνησία, όπου εδώ και βδομάδες συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ανεργία και στη φτώχεια που προκαλεί η εκμετάλλευση του πλούτου από ντόπια και ξένα μονοπώλια.

Χτες, ένας 20χρονος διαδηλωτής σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από σφαίρες αστυνομικών, που έχουν πάρει εντολή (μαζί με δυνάμεις του στρατού) από τον Πρόεδρο της χώρας, Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι, να φρουρούν εγκαταστάσεις γεωτρήσεων για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και εξόρυξη φωσφορίτη. Είναι ο δεύτερος διαδηλωτής που σκοτώνεται μέσα σε τουλάχιστον δύο βδομάδες από πυρά αστυνομικών...

Συνδικάτο της περιοχής Ταταουίν κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη για τα αιματηρά επεισόδια, τονίζοντας ότι οφείλονται στη βίαιη καταστολή ειρηνικών κινητοποιήσεων. Ζήτησε την επανάληψη διαπραγματεύσεων για την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων των διαδηλωτών, όπως είναι η πρόσληψη του 70% των εργατών από τον πληθυσμό της περιοχής και από την κυβέρνηση να διαθέσει το 20% των εσόδων από την πώληση πετρελαίου για την οικονομική ανάπτυξη του νότου, που υποφέρει εδώ και δεκαετίες από πολύ μεγάλη φτώχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ