Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Ανοχύρωτος λαός μετρά νεκρούς από πλημμύρες

Η φτωχολογιά στην Σρι Λάνκα πληρώνει και πάλι την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας

Copyright 2017 The Associated

Η φτωχολογιά στην Σρι Λάνκα πληρώνει και πάλι την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας
ΚΟΛΟΜΠΟ.--

Τους 177 είχαν φτάσει μέχρι χτες οι νεκροί που είχαν καταμετρηθεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που έπληξαν τη Σρι Λάνκα, όπου η απουσία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας και η άναρχη δόμηση βύθισε στο θρήνο δεκάδες φτωχές οικογένειες.

Από το Σαββατοκύριακο, ειδικά το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ οι πληγέντες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 500.000. Οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 100, ενώ τεράστια προβλήματα υπάρχει με τον εφοδιασμό αποκλεισμένων περιοχών. Μέλη ΜΚΟ εκτιμούσαν ότι υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης κρουσμάτων δάγκειου πυρετού επειδή «τα λιμνάζοντα νερά αποτελούν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη κουνουπιών».

Μήνυμα αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ

Την αμέριστη αλληλεγγύη του εκφράζει το ΠΑΜΕ, που σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους και το λαό της Σρι Λάνκα σημειώνει:

«Δυστυχώς, όσο οι μέρες περνούν, μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που έχασαν τα σπίτια τους. Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα φυσικά φαινόμενα χτυπάνε πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους, τον φτωχό λαό, που επιβιώνει σε πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για την κερδοφορία των πολυεθνικών, αλλά θεωρούν κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των πληγέντων και εκφράζει τη λύπη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας στις οικογένειες των θυμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ