Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πλούσιες νεανικές εκδηλώσεις

Στο πάρκο του Λιμενικού, θα στηθεί η μικρή πολιτεία του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» για την πόλη της Καλαμάτας στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την τρίτη μέρα με ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Θόδωρου Τζιατζή.

Τις εκδηλώσεις θα ανοίξει, την Παρασκευή 14/9, στις 8 το βράδυ, ο Χρήστος Παπάζογλου, γραμματέας του ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση για την Ανώτατη Εκπαίδευση με τη συμμετοχή του Μάκη Πέτσα, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ και εκπροσώπων από όλες τις παρατάξεις του ΤΕΙ Καλαμάτας (Μαντάς Περικλής από τη ΔΑΠ, Κωνσταντόπουλος Δημήτρης από την ΠΑΣΠ και Οικονομάκος Δημήτρης από την ΠΚΣ). Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από τα ροκ συγκροτήματα «Ιχνηλάτες» και «Ασκοί του Αιόλου» και αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από τον Νίκο Λειβαδίτη.

Το Σάββατο οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.15 μ.μ. με συζήτηση για «τα προβλήματα των οικονομικών μεταναστών στο νομό», όπου θα συμμετέχουν οι: Χρήστος Καράτσαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Τσώνης Σωτήρης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Κατσάς Αντώνης από τη Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη. Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ για τις κινητοποιήσεις της Γένοβα, ομιλία από τον Φώτη Ρηγανάκο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και αφιέρωμα στο εργατικό - πολιτικό τραγούδι με τον Τάκη Σταθέα.

Στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά θα είναι αφιερωμένη η Κυριακή, τρίτη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα, και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο των σφαγείων, με τη συμμετοχή και της ομάδας της θεραπευτικής κοινότητας «Διαδρομή». Το πρόβλημα των ναρκωτικών θα είναι το θέμα και της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο χώρο των εκδηλώσεων. Θα ακολουθήσει η ομιλία του Θόδωρου Τζιατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με έντεχνο και παραδοσιακό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ