Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πολλές ακόμα εκδηλώσεις

Τρία κεντρικά διήμερα φεστιβαλικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 του Σεπτέμβρη, στη Χαλκίδα, στη Λαμία και στην Κόρινθο. Συγκεκριμένα:

Χαλκίδα

Το Φεστιβάλ φιλοξενείται, όπως πάντα, στο Πάρκο του Βούρκου. Θα μιλήσει την Παρασκευή ο Παναγιώτης Παλαβός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και νεανικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν την ερασιτεχνική τους δημιουργία. Το Σάββατο, η κεντρική πολιτική ομιλία θα γίνει από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσο.

Λαμία

Στις 14 και 15 του Σεπτέμβρη γίνονται οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και στη Λαμία, στην πλατεία Ελευθερίας. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Αντρέας Φραγκέας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το Σάββατο 15/9, στο Φεστιβάλ θα μιλήσει ο Γιάννης Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος. Και τις δυο μέρες, τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν νεανικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα ποικίλης μουσικής.

Κόρινθος

Στην Κόρινθο, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στα Περιβολάκια. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από τα ροκ συγκροτήματα «Κομπλεξικές Νότες», «Ακροβάτες του Ονείρου», «Φωνή Βοώντος», θα μιλήσει η Χρυσούλα Αποστόλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα υπάρχει θεατρικό σκετς με τίτλο «Ο Σημίτης στη ΔΕΘ». Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο, παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, ομιλία από μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και λαϊκό τραγούδι με την ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καισαριανής.

Αλλες εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 12/9, στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κ. Βροχόπουλος, γραμματέας της Οργάνωσης Κεντροδυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Σ. Μπαλλά.

Την Πέμπτη 13/9, στις 9 μ.μ., στο αίθριο της Νομικής Σχολής στην Αθήνα, πραγματοποιεί φεστιβαλική εκδήλωση η ΟΒ «Ριζοσπάστη» της ΚΝΕ, με θέμα «ΜΜΕ και νεολαία».

Το Σάββατο 15/9, στο Ρέθυμνο, στο Ενετικό Λιμάνι.

Την Κυριακή 16/9, στη Ρόδο με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση, θα μιλήσει ο Μίλτος Βακαλόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ακόμα:

- Στη Βέροια το Σάββατο 15 του Σεπτέμβρη στο Γήπεδο Μπάσκετ (Ελιά). Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ. Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετέχει ο Σ. Μπαλλάς με ελληνικό έντεχνο και πολιτικό τραγούδι. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.

- Στην Κοζάνη το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 του Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Αγίου Δημητρίου. Και τις δύο μέρες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά μετά τις 8 μ.μ. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Γ. Χαρίτος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα προηγηθεί η προβολή οπτικοακουστικού αφιερώματος για την κινητοποίηση της Γένοβας. Η πρώτη μέρα θα κλείσει με συναυλία από το συγκρότημα «Μωρά στη Φωτιά».

Την Κυριακή θα μιλήσει ο Φ. Γεωργουδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά», στην οποία θα συμμετάσχουν γιατροί της πόλης και μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας «Ιθάκη». Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετέχει ο Σ. Μπαλλάς με ελληνικό έντεχνο και πολιτικό τραγούδι, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με λαϊκό γλέντι.

- Στην Ορεστιάδα την Κυριακή 16 του Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα μιλήσει η Αίγλη Αραβανή, γραμματέας του ΝΣ Εβρου της ΚΝΕ.

- Στην Ξάνθη την Κυριακή 16 του Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα μιλήσει ο Γ. Στουραΐτης, γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις κορύφωσης σε όλες τις μεγάλες πόλεις (2023-08-19 00:00:00.0)
Αλλες φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις (2019-09-14 00:00:00.0)
Το Φεστιβάλ ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα (2006-09-01 00:00:00.0)
Ο Σεπτέμβρης κυριαρχείται από το Φεστιβάλ (2005-09-02 00:00:00.0)
Φεστιβάλ παντού (2001-09-11 00:00:00.0)
Μαζί στην αντεπίθεση (1997-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ