Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στη Στοκχόλμη ο Δημ. Χριστόφιας

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, για πρώτη φορά από την ανάδειξή του στο αξίωμα της Κυπριακής Πολιτείας, θα κάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρέμβαση για το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου και την ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Δ. Χριστόφιας μεταβαίνει σήμερα στη Στοκχόλμη, για να λάβει μέρος στη σύνοδο των προέδρων των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων και των υπό ένταξη χωρών. Η σύνοδος θα είναι διήμερη, ενώ, στη διάρκεια της απουσίας του, καθήκοντα προεδρεύοντος της Δημοκρατίας θα ασκεί ο επίτιμος πρόεδρος του Κινήματος των Σοσιαλδημοκρατών, Βάσος Λυσσαρίδης.

Μια δεύτερη σημαντική αποστολή αναμένει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής τις αμέσως επόμενες βδομάδες στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Χριστόφιας θα προσφωνήσει τη φθινοπωρινή σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Ηδη, τρεις εισηγητές ετοιμάζουν εκθέσεις, που αφορούν την Κύπρο και την τουρκική κατοχή και αναμένεται να απασχολήσουν την Κοινοβουλευτική Συνέλευση από αυτό το μήνα μέχρι και τον Γενάρη.

Πρόκειται για την έκθεση Μπαρσόνι, την έκθεση Γιάκο Λάκσο, που αφορούν στον εποικισμό των Κατεχομένων, στην καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στους εγκλωβισμένους.

Μέσα στον επόμενο μήνα - τέλος - ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής θα λάβει μέρος στη σύνοδο των προέδρων των Κοινοβουλίων των μεσογειακών χωρών και θα συμπροεδρεύσει της συνεδρίας της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου - Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ