Πέμπτη 20 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει επίθεση σε Τούρκους εργαζόμενους

Επίθεση από δυνάμεις καταστολής δέχτηκαν προχτές εργαζόμενοι, κάτοικοι στην περιοχή Γκεμπτζέ της Τουρκίας, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που σημειώνει:

«Την Τρίτη 18 Ιούλη, στην περιοχή Γκεμπτζέ της Τουρκίας, δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν σε κατοίκους που υπερασπίζονταν τα σπίτια τους από κατεδάφιση, ύστερα από εντολή του κυβερνήτη της περιοχής για γκρέμισμα των "αυθαιρέτων".

Στην επίθεση της αστυνομίας εναντίον των κατοίκων χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και αντλίες πίεσης νερού, ενώ πολλοί κάτοικοι της εργατογειτονιάς, που πρωτοστάτησαν στην υπεράσπιση των σπιτιών, τραυματίστηκαν και 16 συνελήφθησαν. Μεταξύ αυτών είναι και μέλη των τοπικών συνδικάτων, όπως και στελέχη του Συνδικάτου Μεταφορών Nakliyat Is.

Μάλιστα η επιχείρηση κατεδάφισης των σπιτιών έγινε παρά τις δικαστικές αποφάσεις, που έχουν δικαιώσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα φτωχόσπιτα.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την αδίστακτη ενέργεια της κυβέρνησης, που ξεσπιτωνει φτωχούς εργάτες. Καταγγέλλουμε τη σύλληψη των κατοίκων, μεταξύ αυτών και μελών του Συνδικάτου και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ