Πέμπτη 20 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Νέες παρενοχλήσεις μέσω ασυρμάτου δέχτηκε χτες από τουρκικό σταθμό αεροπορικού ελέγχου το ελικόπτερο του Προέδρου της Δημοκρατίας, που επισκεπτόταν τη νήσο Παναγιά (στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών), τη Χίο, τη Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο. Λίγο αργότερα καταγράφηκαν και υπερπτήσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά.

«Είσαστε σε τουρκικό εναέριο χώρο», φέρονται να ανέφεραν οι Τούρκοι χειριστές ραντάρ στους πιλότους του ελικοπτέρου που επέβαινε ο ΠτΔ, την ώρα που κατευθυνόταν από τη Χίο στην Παναγιά. Κατά τις ίδιες πηγές, τους δόθηκε απάντηση από τους πιλότους του ελικοπτέρου ότι πετά σε ελληνικό εναέριο χώρο και κατευθύνεται σε ελληνικό νησί. Ο ΠτΔ προσγειώθηκε ασφαλώς στην Παναγιά και παρακολούθησε την ενημέρωση στο στρατιωτικό φυλάκιο.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο περιστατικό έλαβε χώρα και προχτές Τρίτη, την ώρα που το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Αμυνας βρισκόταν πάνω από τα Δωδεκάνησα, πετώντας για Σύμη, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, και δέχτηκε πάλι προειδοποίηση, μέσω ασυρμάτου, ότι βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Επίσης, χτες, ζευγάρι τουρκικών μαχητικών F-4 εισήλθε στις 10 το πρωί στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και εκτέλεσε υπερπτήση άνωθεν των νησίδων Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι (στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων), στις 10.23 π.μ., σε ύψος 8.900 ποδιών, και ακολούθως εξήλθε από το FIR Aθηνών στις 10.27, μεταξύ Σάμου και Κω.

Συνολικά χτες, 4 τουρκικά μαχητικά (2 F-4 και 2 F-16) προχώρησαν σε 27 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο. Αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 και Mirage.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ