Πέμπτη 20 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ανούσιοι καβγάδες για τον αποπροσανατολισμό του λαού

Το χρονοδιάγραμμα για την έξοδο στις αγορές ήταν το θέμα που κυριάρχησε στο χτεσινό επεισόδιο του σίριαλ της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, δίχως να απουσιάζουν και τα υπόλοιπα ζητήματα που προσφέρονται για «κουρνιαχτό».

Με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η έξοδος στις αγορές δεν προαναγγέλλεται, η ΝΔ αντέτεινε πως «για όλες τις σοβαρές κυβερνήσεις στον κόσμο είναι αυτονόητη η προετοιμασία των αγορών και η προαναγγελία για το χρονοδιάγραμμα που θα προσφύγουν σε αυτές για δανεισμό». Φυσικά το Μαξίμου «σήκωσε το γάντι», υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και τις δύο φορές που είχε εκδώσει ομόλογο δεν το είχε προαναγγείλει.

Σε ό,τι αφορά τα της Δικαιοσύνης, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να απαντήσει στη ΝΔ αλλά και στον βουλευτή της ΔΗΜΣΥ, Λ. Γρηγοράκο, ο οποίος σε συνέντευξή του άφησε υπονοούμενα για το λόγο για τον οποίο δεν δημοσιοποιείται το επίθετο της κρατούμενης Ηριάννας Β. Λ. Στην ανακοίνωση, από την οποία απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην ουσία της υπόθεσης, αφού αυτή είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση συντηρεί και εμπλουτίζει το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων, όπως και της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσάπτει στη ΝΔ «ακροδεξιά ατζέντα».

Σε μια προσπάθεια να συντηρείται ο δικομματικός καβγάς και σχολιάζοντας κυβερνητικό «non paper» για το νομοθετικό έργο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση μεταξύ άλλων για ρουσφέτια στους ΟΤΑ με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, για «ιδεοληψία» με αφορμή τη ρύθμιση για τον ΟΑΣΘ και για «κομματικοποίηση» και «υποβάθμιση» των πανεπιστημίων.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε χτες η διήμερη περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Λακωνία. Ενδεικτικά, μιλώντας σε τοπικούς φορείς στο Γύθειο, υπογράμμισε την «ανάγκη λελογισμένης και στοχευμένης μείωσης των κρατικών δαπανών», και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας, καθώς «θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις θέσεις απασχόλησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ