Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ατυπο»... ναι στα μεταλλαγμένα

Ενα «μετριοπαθές» ναι στα μεταλλεγμένα πηγαίνει να πει στο Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης. Το Ατυπο Συμβούλιο που γίνεται 17 και 18 Σεπτέμβρη στο Βέλγιο και μόνο άτυπο δε θα είναι για την περίπτωση των μεταλλαγμένων, θα έχει όπως ανακοινώθηκε ως θέμα: «Οι νέες τεχνολογίες στη Γεωργία». Ετσι όπως λανσάρεται, πρόκειται για πολύ βολικό και αθώο τίτλο θέματος, αλλά επί της ουσίας αυτό που φαίνεται ότι θα γίνει στο συγκεκριμένο Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ είναι να βρεθεί η «φόρμουλα» για θα γίνουν άμεσα πράξη οι αξιώσεις των πολυεθνικών βιοτεχνολογίας.

Εκτός των άλλων πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Γεωργίας στην ανακοίνωσή του «δανείζεται» και «επιχειρήματα» από την εκστρατεία των πολυεθνικών για τη μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ των μεταλλαγμένων, τα οποία μάλιστα «πλέκει» και με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα...

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο υπουργός Γεωργίας θα υποστηρίξει την πάγια θέση της χώρας μας, ότι «απέναντι στις προόδους της βιοτεχνολογίας, οφείλουμε να ορθώνουμε όχι δαιμονολογίες, αλλά εκπλήρωση κριτηρίων, τα οποία θα έχουν σχέση με το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε με μετριοπαθή προσέγγιση απέναντι στο καινούριο, μια προσέγγιση «μέτρου» με την αρχαιοελληνική αντίληψη του όρου. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις νέες δυνατότητες ή την κάλυψη αναγκών, οφείλουμε να σεβαστούμε τους ενδοιασμούς της κοινής γνώμης και για κάθε έγκριση να είμαστε βέβαιοι 100% ότι τα κριτήρια μας έχουν εκπληρωθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ