Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Παραμένουν «μπροστά» οι Χριστιανοδημοκράτες

Παραμένει η «ψαλίδα» ανάμεσα στα δύο βασικά κόμματα του κεφαλαίου, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) υπό την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Infratest Dimap» για το ARD και την εφημερίδα «Die Welt», ενόψει εθνικών εκλογών στις 24 Σεπτέμβρη.

Οι Χριστιανοδημοκράτες ανέρχονται στο 39%, οι Σοσιαλδημοκράτες λαμβάνουν 24%. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται το σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα «Αριστερά» (Linke) με 9% και ακολουθούν οι Πράσινοι, το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) και η αντιμεταναστευτική - ευρωσκεπτικιστική «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 8%.

Στο μεταξύ, πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας στις 15 Οκτώβρη, μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Στέφαν Βάιλ. Η βουλευτής των Πρασίνων, Ελκε Τβέστεν, προσχώρησε στους Χριστιανοδημοκράτες, γεγονός που στερεί από την κυβέρνηση του κρατιδίου την πλειοψηφία στην τοπική Βουλή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Deutsche Welle», στις παραπάνω εξελίξεις συνέβαλε και το γεγονός ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «Volkswagen» συνδιαμόρφωσε το περιεχόμενο κυβερνητικής ομιλίας του σοσιαλδημοκράτη τοπικού πρωθυπουργού σχετικά με το σκάνδαλο ρύπων το 2015.

Προηγείται το Λαϊκό Κόμμα στην Αυστρία

Στην Αυστρία, στην πρώτη θέση εμφανίζεται σταθερά στις δημοσκοπήσεις το Λαϊκό Κόμμα (OVP), μπροστά στις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν στις 15 Οκτώβρη στη χώρα. Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών για την εφημερίδα «Αυστρία» του Σαββάτου δείχνει πρώτο το Λαϊκό Κόμμα του σημερινού ΥΠΕΞ, Σεμπάστιαν Κουρτς, με 34%. Τη δεύτερη θέση «μοιράζονται» το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPO), που σήμερα συγκυβερνά με το ΟVP, και το ακροδεξιό εθνικιστικό «Κόμμα των Ελευθέρων» (FPO) με 23%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 7% και η φιλελεύθερη «Νέα Αυστρία» (NEOS) με 5%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ