Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Ο στρατός ανακατέλαβε μεθοριακές περιοχές

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Στην ανακατάληψη στρατηγικής σημασίας περιοχών της νότιας επαρχίας Σουέιντα, στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία, προχώρησε χτες ο συριακός στρατός.

Ρεπορτάζ της συριακής δημόσιας τηλεόρασης ανέφερε πως ανακατελήφθη περιοχή έκτασης 1.300 τ.χλμ. καθώς και ορισμένοι παρακείμενοι λόφοι στρατηγικής σημασίας, έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με δυνάμεις τζιχαντιστών.

Νωρίτερα, το αντικυβερνητικό «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» ανακοίνωσε χτες πως τουλάχιστον πέντε πυροτεχνουργοί του «Ισλαμικού Κράτους» στάλθηκαν σε περιοχές της επαρχίας Χομς, πως τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και νάρκες, προκαλώντας εκρήξεις που οδήγησαν στο θάνατο 39 στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους 25.

«Υποχώρηση» των αντιπάλων βλέπει η Σααμπάν

Η Δρ. Μπουτάινα Σααμπάν, σύμβουλος πολιτικών υποθέσεων του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ, μιλώντας στη συριακή τηλεόραση υποστήριξε ότι οι Αρχές της χώρας στην παρούσα φάση κινούνται σε δύο κατευθύνσεις: α) Στην απελευθέρωση κάθε ίντσας εδάφους της χώρας και β) την καταβολή όλων των δυνατών προσπαθειών για την ανάσχεση της αιματοχυσίας στη Συρία.

Υποστήριξε ότι η επίθεση και οι συγκρούσεις κατά της Συρίας και οι προσπάθειες για διαίρεση και εισβολή από το καθεστώς του Ερντογάν «έχουν τελειώσει» και πως οι εξελίξεις στα πεδία της μάχης και η πραγματικότητα «απέδειξαν πως είμαστε ανίκητοι και πως θα απελευθερώσουμε τη χώρα από την τρομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ