Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Δεκάδες παιδάκια νεκρά σε νοσοκομείο...

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Θύματα στο βωμό της εμπορευματοποίησης της Υγείας στην Ινδία έπεσαν μέσα στην τελευταία βδομάδα τουλάχιστον 64 βρέφη και παιδιά σε παιδιατρικό νοσοκομείο της βόρειας πολιτείας Ουτάρ Πραντές, επειδή, σύμφωνα με μία εκδοχή, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχε πληρώσει χρέος 6,8 εκατομμυρίων ρουπιών σε ιδιωτική εταιρεία παροχής οξυγόνου!

Η τραγωδία συνέβη στο δημόσιο νοσοκομείο BRD και σύμφωνα με ορισμένα ινδικά ΜΜΕ όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες μετά την αδυναμία της διοίκησης να αποπληρώσει χρέος σε ιδιωτική εταιρεία παροχής οξυγόνου. Ινδοί δημοσιογράφοι μετέφεραν σκηνές χάους και αλλοφροσύνης από απελπισμένους γονείς, που είδαν τα παιδιά τους να ξεψυχούν γιατί δεν μπορούσαν να ανασάνουν και τους νοσηλευτές να τους χορηγούν χειροκίνητες συσκευές για να συνεχιστεί η παροχή οξυγόνου!

Η κυβέρνηση διέταξε την αποπομπή του διευθυντή του νοσοκομείου, ωστόσο, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος απέρριψε ότι οι θάνατοι βρεφών και παιδιών οφείλονταν στην έλλειψη οξυγόνου, αποδίδοντάς τους σε άλλες αιτίες, όπως εγκεφαλίτιδα κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ