Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
Πιέσεις Τραμπ με μοχλό τα «πνευματικά δικαιώματα»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συνεχίζει τις πιέσεις έναντι του Πεκίνου ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με βασικό μοχλό, αυτή τη φορά, τα «πνευματικά δικαιώματα» αμερικανικών μονοπωλίων στην Κίνα.

Διεθνή δίκτυα, επικαλούμενα προσχέδιο υπομνήματος του Προέδρου Τραμπ προς τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λαϊτάιζερ, μετέδωσαν ότι του ζητά να εξετάσει εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις μεταβιβάσεις της πνευματικής ιδιοκτησίας που επιβάλλουν οι κινεζικές αρχές στις αμερικανικές επιχειρήσεις. Ανέφεραν μάλιστα ότι ο Πρόεδρος Τραμπ αναμενόταν έως αργά χτες βράδυ να επικαλεστεί το άρθρο 302β του Εμπορικού Κώδικα των ΗΠΑ, που αναθέτει στον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το εμπόριο να εξετάσει εάν μπορεί να στοιχειοθετηθεί και να ξεκινήσει μια έρευνα.

Στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης κατηγόρησαν παράλληλα το Πεκίνο ότι ασκεί «εμπορική πολιτική που επιδιώκει την απόκτηση και απορρόφηση της πνευματικής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ και άλλων χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο». Αμερικανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι μία τέτοια αξιολόγηση θα μπορούσε να χρειαστεί κι ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί και κατόπιν να οδηγήσει ενδεχομένως σε κυρώσεις ή μέτρα αντιποίνων που θα ληφθούν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ή εκτός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ