Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΝΟΪ.-- Αποπέμφθηκε χτες από την κυβέρνηση η υφυπουργός Εμπορίου του Βιετνάμ, Χο Τι Κιμ Θόα, για κακοδιαχείριση που προκάλεσε αύξηση της διαφθοράς.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Επιχειρήσεις της αστυνομίας κατά λαθρεμπόρων ναρκωτικών στη βόρεια επαρχία Μπουλακάν των Φιλιππίνων είχε χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο 32 υπόπτων και τις συλλήψεις 109 άλλων.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ο Λίβανος προστέθηκε χτες στη λίστα των αραβικών κρατών που κατάργησαν νόμο ο οποίος επέτρεπε στους βιαστές να γλιτώνουν ατιμώρητοι εάν παντρεύονται τα θύματά τους.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Την κατασκευή υπόγειου τείχους κατά μήκος των συνόρων με τα παλαιστινιακά εδάφη της Λωρίδας της Γάζας (προς αποφυγή δημιουργίας τούνελ) προωθεί η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 80 άλλων σε αγορά χωριού της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Οι νιγηριανές αρχές επικεντρώνουν τις υποψίες τους στη δράση τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ».

ΚΑΪΡΟ.-- Αξιωματούχοι του αιγυπτιακού υπουργείου Μεταφορών και κοινοπραξία κινεζικών εταιρειών υπέγραψαν την Τρίτη στο Κάιρο συμφωνία για τη δημιουργία νέας γραμμής τραμ, μήκους 66 χλμ. και 11 στάσεων, που θα συνδέει προάστια και περίχωρα του Καΐρου, εκτιμώμενου κόστους άνω των 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ