Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΕΘ 2017
Μαχητικές πικετοφορίες και στην Αττική

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μαχητικές πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8/9 και το Σάββατο 9/9 και στην Αττική, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ. Οι πρώτες πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλλιθέα και το Περιστέρι, ενώ ακολούθησαν το πρωί του Σαββάτου πικετοφορίες σε Αθήνα, Πειραιά, Ελευσίνα και Λαύριο.

Πλήθος σωματείων και οι Λαϊκές Επιτροπές του δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν δυναμική πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, με αφετηρία την Ομόνοια, όπου και πραγματοποιήθηκε σύντομη ομιλία από τον Γιώργο Στεφανάκη, πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Με συνθήματα όπως «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Οχι στην συναίνεση και στην υποταγή, ανυπακοή και πάλη ταξική» και πραγματοποιώντας εξορμήσεις σε όλη τη διάρκεια της πικετοφορίας, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ ακούστηκε δυνατά και στο κέντρο του Πειραιά, με πικετοφορία που ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η Στέλλα Μπαρδούνια, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία. Με πικέτες με φράσεις όπως «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική δράση και οργάνωση των εργαζομένων», «Οχι στα εργοδοτικά εγκλήματα, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», όπως και με τα απανωτά συνθήματά τους, οι διαδηλωτές κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να ενισχύσουν ενεργά τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.


ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ