Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάλεσμα συνέχισης του αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους στους δήμους

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου έθεσε τα προβλήματα του κλάδου σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους δήμους έθεσε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, σε συνάντηση που είχε την Κυριακή με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν τα ζητήματα των συμβασιούχων, της απληρωσιάς και των απολύσεων, των εργατικών ατυχημάτων, των ΒΑΕ, των ιδιωτικοποιήσεων, της «αξιολόγησης» αλλά και των αντιδραστικών αλλαγών στο συνδικαλιστικό σχέδιο νόμου που βιάζεται να φέρει η κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ξεκαθάρισαν ότι το αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου παραμένει, ενώ υπογράμμισαν ότι οι θέσεις μόνιμου προσωπικού που προκηρύχθηκαν, έπρεπε να είχαν προκηρυχθεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν έπρεπε να περιοριστούν μόνο στον τομέα της καθαριότητας, αλλά να επεκταθούν σε όλους τους τομείς των δήμων που είναι υποστελεχωμένοι.

Ο υπουργός, από την πλευρά του, επιχειρώντας να κουκουλώσει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τις επικείμενες απολύσεις συμβασιούχων, επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι «αυτό που κάναμε ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτούς τους καιρούς...».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση, προαναγγέλλει συνέχιση των κινητοποιήσεων, υπογραμμίζοντας: «Δυνατοί και αισιόδοξοι, με ψηλά το κεφάλι και όλοι μαζί, μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι, στο δρόμο του αγώνα για να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Μας θέλουν διασπασμένους, γιατί έτσι μας βάζουν πιο εύκολα στο χέρι, ας μην τους κάνουμε τη χάρη, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, δεν θα αφήσουμε σε κανέναν να παίζει με τη ζωή και το μεροκάματό μας».

Δημοτική αρχή Λαμίας: Εμπόδισε συζήτηση για τους απολυμένους συμβασιούχους

Με ευθύνη της δημοτικής αρχής Λαμίας δεν πραγματοποιήθηκε χτες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα των 47 συμβασιούχων στην καθαριότητα, τους οποίους απέλυσε πριν προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Η χτεσινή συνεδρίαση ορίστηκε ύστερα από σχετικό αίτημα δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας που διαφώνησαν με την απόφαση αυτή, ωστόσο η δημοτική αρχή με διαδικαστικά προσχήματα διέλυσε, ουσιαστικά, τη συνεδρίαση. Αντιδρώντας οι απολυμένοι συμβασιούχοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του γραφείου του δημάρχου.

Υπενθυμίζεται ότι στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο καλούσε τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ, σημειώνοντας: «Και θα πρέπει όλοι να είμαστε εκεί, προκειμένου να ακυρώσουμε την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη των 47 συναδέλφων συμβασιούχων (...). Ο αγώνας απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις πρέπει να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά, να γίνει υπόθεση όλων των μαζικών φορέων συνολικά των εργαζομένων της πόλης, γιατί το μάρμαρο θα το πληρώσουν όλοι μέσα από την αύξηση των δημοτικών τελών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ