Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Τρικάλων

Απλήρωτους για τέσσερις περίπου μήνες έχει τους εργαζόμενους η διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων. Οπως επισημαίνει, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν έχουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους, η Ενωση ανακοινώνει οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ανοδική της πορεία.

«Φαίνεται ότι ο στόχος που διαφήμιζε η διοίκηση της Ενωσης, να γίνει η πρώτη "συνεταιριστική" Ενωση στην Ελλάδα, υλοποιείται με την απληρωσιά και την εξαθλίωση των εργαζομένων της», σχολιάζει το Συνδικάτο. Οπως υπενθυμίζει, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται μέσω του παγώματος των τριετιών, του κοψίματος επιδομάτων, της μετατροπής των Συλλογικών Συμβάσεων σε ατομικές, της μη πληρωμής υπερωριών για τη νυχτερινή εργασία.

Οι περικοπές συνοδεύτηκαν από τρομοκρατία και απολύσεις, ενώ η εργοδοσία είχε σύμμαχο τη συμβιβασμένη πλειοψηφία στην ηγεσία του επιχειρησιακού σωματείου. «Από τα κύρια επιχειρήματα που επιστράτευσαν η διοίκηση της Ενωσης και οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού ήταν ότι κάθε φορά οι περικοπές θα είναι και οι τελευταίες για να σωθούν η επιχείρηση και οι δουλειές των εργαζομένων», αναφέρει το Συνδικάτο.

Και συνεχίζει: «Ομως, όπως γίνεται συνήθως, όπως έχει γίνει και σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, ο κατήφορος δεν έχει τέρμα και οι εργαζόμενοι βιώνουν ως αντάλλαγμα σήμερα την απληρωσιά. Ταυτόχρονα, η διοίκηση, εκμεταλλευόμενη τη νομοθεσία για τους συνεταιρισμούς, συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια την περιουσία και τον πλούτο που παράγει η Ενωση σε όλο και πιο λίγα χέρια».

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στις γραμμές του και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, γυρίζοντας την πλάτη στους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες μειώσεις μισθών με τις πλάτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού (2018-01-24 00:00:00.0)
Με κυβερνητική ενθάρρυνση η επίθεση στους υπαλλήλους (2014-12-12 00:00:00.0)
Απολύσεις στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (2014-11-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-08-01 00:00:00.0)
Επανασχεδιασμός της δράσης στα νέα δεδομένα (2014-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ