Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κάλεσμα σε σύσκεψη σήμερα Τρίτη

Θα συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα και θα καθοριστεί πρόγραμμα δράσης

Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών στη Λάρισα
Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών στη Λάρισα
Ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα γίνει συζήτηση για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά, με στόχο να ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, διοργανώνουν σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., στη Νίκαια (Πολιτιστικό Κέντρο), η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και ο Σύλλογος Θεριζοαλωνιστών Ν. Λάρισας. Στο κάλεσμα που απευθύνουν στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Συνάδελφε αγρότη - κτηνοτρόφε, φτάνει πια!

  • Η άγρια φοροληστεία, οι αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, ο ΕΝΦΙΑ, τα κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όσοι ψηφίζουν τα μνημόνια στη Βουλή, παίρνουν από την τσέπη μας περίπου το 60% του εισοδήματός μας.
  • Οι έμποροι και βιομήχανοι με μεθόδους καρτέλ ρίχνουν τις τιμές στα προϊόντα μας στο όνομα της "οικονομίας της αγοράς και του νόμου προσφοράς και ζήτησης". Οικονομία της αγοράς είναι η ασυδοσία των εμπόρων - με τη συμφωνία της εκάστοτε κυβέρνησης - να αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα και να τα πουλάνε σε πολλαπλάσια τιμή στην κατανάλωση, κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτών - κτηνοτρόφων - λαϊκής κατανάλωσης.
  • Το αίσχος των ανοιχτών τιμών που επικρατεί παντού με τις ευλογίες των κυβερνήσεων και έτσι επί της ουσίας δεν πουλάμε, αλλά παραδίδουμε τα προϊόντα, χωρίς να ξέρουμε αν, πότε και σε ποια τιμή θα πληρωθούμε.
  • Υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου έχουμε αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας χωρίς δασμούς και έτσι πολύ πιο ανταγωνιστικά απέναντι στα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.
  • Υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα στο Νομό, αλλά ο ΕΛΓΑ είτε δεν αποδέχεται και δεν αποζημιώνει τις ζημιές, είτε δίνει ελάχιστα ψίχουλα που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, οχυρωμένος πίσω από τον αντιδραστικό κανονισμό λειτουργίας.

Μην απογοητεύεσαι - μη σκύβεις το κεφάλι.

Δεν είσαι μόνος. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας και να επιβάλλουμε λύσεις προς όφελός μας.

Δυνάμωσε τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ενωτική Ομοσπονδία, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που έχουν δώσει πολύχρονες μάχες για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Με δράση όλο το χρόνο, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και διεκδικώντας λύσεις. Κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος, εκτός από τον αγώνα που δεν έγινε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίκαια και ζωτικά αιτήματα για να μείνουν στα χωράφια και στην παραγωγή (2024-01-05 00:00:00.0)
Δίκαια αιτήματα για να συνεχίσουν να παράγουν (2022-10-15 00:00:00.0)
Οργανώνονται και διεκδικούν μέτρα για την επιβίωσή τους (2022-09-28 00:00:00.0)
Διεκδικούν το αυτονόητο: Να καλλιεργήσουν και φέτος τα χωράφια τους (2022-03-15 00:00:00.0)
Την Κυριακή βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών (2019-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ