Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό

Να στήσουν «μπλόκο» στην αντιλαϊκή πολιτική καλούν τους εργαζόμενους του νησιού σωματεία της Κέρκυρας, που οργανώνουν κινητοποίηση την Πέμπτη 14/9, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την προγραμματισμένη για την ίδια μέρα επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο νησί, για συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Π. Τζεντιλόνι, στο πλαίσιο του «1ου Συμβουλίου Ελλάδας - Ιταλίας».

Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν λάβει τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Κέρκυρας.

«Οι εργαζόμενοι και στο νησί μας γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η ανάπτυξη και ποιον ωφελεί!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. «Τη γνωρίζουμε μέσα από τη συνολικότερη αύξηση της εκμετάλλευσης όλων των εργαζομένων, καθώς η εκμετάλλευση αυτή, το τσάκισμα κάθε εργατικού - λαϊκού δικαιώματος, αποτελεί προϋπόθεση για την αύξηση της κερδοφορίας τους, για την ανάπτυξή τους!», προσθέτει.

Ανάμεσα στα δείγματα γραφής της ανάπτυξης, υπενθυμίζει ότι περιλαμβάνονται τα εργατικά «ατυχήματα» στο νησί, με έναν νεκρό εργαζόμενο στο αεροδρόμιο και δύο τραυματίες (έναν οικοδόμο και έναν εργαζόμενο στους ΟΤΑ), οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα εξαντλητικά ωράρια, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι αργά το βράδυ με την πρόφαση της «τουριστικής περιοχής».

Απέναντι στην πραγματικότητα αυτή, ο Σύνδεσμος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση: «Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας! Οργανωνόμαστε, μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους, περνάμε στην αντεπίθεση, διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ