Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Εγκρίθηκε η δημιουργία νέου αστικού κόμματος στην Κύπρο με τον τίτλο «Εγώ ο Πολίτης», το οποίο - σύμφωνα με δημοσιεύματα - διασυνδέεται με ισχυρά επενδυτικά συμφέροντα, π.χ. από Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μιχαλοκάκος, είπε ότι η ιδέα για τη συγκρότησή του μπορεί να άνηκε αρχικά σε Ρώσους της Κύπρου, ωστόσο στην πορεία αγκαλιάστηκε και από πάρα πολλούς Κύπριους, ενώ δημοσιεύματα τονίζουν πως έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο νέο κόμμα έχουν εκφράσει «γνωστές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου».

ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.-- Οι αρχές της Μιανμάρ ακύρωσαν χτες επίσκεψη εκπροσώπων του ΟΗΕ που είχε προγραμματιστεί στην πολιτεία Ραχίν, εκεί απ' όπου συνεχίζονται τα μαζικά κύματα μετανάστευσης, μετά από συγκρούσεις των αρχών ασφαλείας και αυτονομιστών Ροχίνγκια. Δεν έγινε γνωστή η αιτία της απόφασης αυτής, ωστόσο η αντιπαράθεση γύρω από την τύχη των εκατομμυρίων Ροχίνγκια δυναμώνει με φόντο την όξυνση των ανταγωνισμών στη Νοτιοανατολική Ασία.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ρέουβεν Ρίβλιν «καταδίκασε» χτες την απόφαση της Ιντερπόλ να δεχτεί ως νέο κράτος - μέλος της την Παλαιστίνη, με το επιχείρημα ότι η εξέλιξη είναι μία «καθαρά πολιτική απόφαση», που «θα πλήξει την ικανότητα της Ιντερπόλ να αντιμετωπίζει τη διεθνή τρομοκρατία».

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Το Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης προειδοποίησε ότι πλέον θα κατάσχει πλοία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που κινούνται κοντά στα λιβυκά χωρικά ύδατα για να «διασώζουν» μετανάστες, εφόσον δεν έχουν εξασφαλίσει εκ των προτέρων έγκριση των λιβυκών αρχών. Αφορμή έδωσε προχτές το πλοίο της γερμανικής οργάνωσης «Mission Lifeline», που είχε περισυλλέξει 52 μετανάστες σε λιβυκά εγχώρια ύδατα. Ανδρες της λιβυκής ακτοφυλακής επιβιβάστηκαν στο σκάφος δίχως να ζητήσουν άδεια, απαιτώντας να τους παραδώσουν τους μετανάστες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων ζήτησαν επίσημα από τα μονοπώλια τεχνολογίας του Διαδικτύου «Google», «Facebook» και «Twitter» να καταθέσουν την 1η Νοέμβρη ορισμένα στελέχη τους στο πλαίσιο ερευνών για την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις περσινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Ο Μαλινέζος Πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, μιλώντας χτες ως επικεφαλής της πενταμελούς συμμαχίας χωρών της περιοχής του Σαχέλ στην Αφρική, ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να άρει την απαγόρευση εισόδου που επέβαλε στους πολίτες του Τσαντ, επισημαίνοντας πως εάν δεν γίνει αυτό, θα μπορούσαν να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι δεσμεύσεις της χώρας αυτής στη συνεργασία για ζητήματα ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ