Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στο στόχαστρο οι λαοί
Απορρίπτουν οι ΗΠΑ την απόφαση της Σούρα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ισως δε χρειαζόταν καν να περιμένουμε για την απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά την απόφαση της Σούρα. Εξάλλου, οι πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ ήδη έχουν ανάψει, όπερ μάλλον εύλογη η απόρριψη της απόφασης του Ισλαμικού Συμβουλίου του Αφγανιστάν που συστήνει στον Οσάμα Μπιν Λάντεν να εγκαταλείψει οικειοθελώς το Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι ο κύριος ύποπτος των επιθέσεων της περασμένης βδομάδας στις ΗΠΑ θα πρέπει να παραδοθεί σε υπεύθυνες αρχές.

«Δεν ανταποκρίνεται στις αξιώσεις της Αμερικής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ, σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας: «Πρόκειται για κάτι περισσότερο από το να επιτραπεί σε έναν άνδρα να φύγει προφανώς οικειοθελώς από ένα ασφαλές καταφύγιο για να πάει σε ένα άλλο ασφαλές καταφύγιο». «Τώρα είναι ώρα για δράση και όχι λόγια», πρόσθεσε, τονίζοντας: «Ο Πρόεδρος ζήτησε την παράδοση σε υπεύθυνες αρχές των βασικών στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης "Αλ Κάιντα", συμπεριλαμβανομένου του Οσάμα Μπιν Λάντεν και το κλείσιμο από τους Ταλιμπάν των στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Αφγανιστάν και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν αυτές τις αξιώσεις».

Την ίδια στιγμή, λίγο μακρύτερα από το Λευκό Οίκο και σε άλλο σημείο της αμερικανικής πρωτεύουσας, στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Αμύνης, Ντόναλντ Ράμσφελντ, θα τόνιζε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένας αγώνας ταχύτητας»... «Δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολο και σίγουρα απαιτεί υπομονή από όλους μας. Και απαιτεί και μεγάλη διεθνή υποστήριξη».

Αυτά τα ολίγα από δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που δίνουν μεν το στίγμα, αλλά όχι την εικόνα που αναμένεται να τη δώσει ο ίδιος Αμερικανός Πρόεδρος απευθυνόμενος στο Κογκρέσο, τις πρώτες πρωινές ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ