Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ
Απαραίτητο στήριγμα ο «κοινωνικός εταιρισμός»

Τον «κοινωνικό εταιρισμό» και την «εργασιακή ειρήνη» ως προϋπόθεση για να αντιμετωπιστούν «οι προκλήσεις» του μέλλοντος, όπως ο ενεργειακός μετασχηματισμός και η ψηφιοποίηση της παραγωγής και της οικονομίας, υπογράμμισε η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας προχτές στο συνέδριο των Συνδικάτων Μεταλλευτικών, Χημικών και Ενεργειακών Βιομηχανιών (IGBCE).

«Θεωρώ ότι ο κοινωνικός εταιρισμός στις σημερινές βιομηχανικές "αναταραχές" του 21ου αιώνα είναι τουλάχιστον τόσο σημαντικός όσο στο παρελθόν», σημείωσε και ζήτησε αύξηση της κάλυψης της συλλογικής διαπραγμάτευσης, φυσικά με όρους που εντείνουν την εκμετάλλευση και μειώνουν το εργασιακό «κόστος». Με την ίδια έννοια η Μέρκελ επιθυμεί ισχυρά συνδικάτα στη βιομηχανία. «Η IGBCE έχει μεγάλη εμπειρία αναφορικά με την ευελιξία της εργασίας στις εταιρείες. Αυτή η εμπειρία πρέπει να αξιοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Μέρκελ επανέλαβε πως κατά την ενεργειακή μετάβαση οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν στήριξη. Για παράδειγμα, «η πολιτική θα πρέπει να "συνοδεύσει" την αυτοκινητοβιομηχανία στη μετάβασή της προς την ψηφιοποίηση και την ηλεκτροκίνηση. Από αυτήν προέρχονται 890.000 θέσεις εργασίας και το 20% της προστιθέμενης αξίας», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ