Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
Πώληση μεγάλης ακίνητης περιουσίας

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Εντονη ανησυχία και αντιδράσεις προκαλεί στην παλαιστινιακή κοινότητα η επιλογή του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιερουσαλήμ να συνεχίσει το ξεπούλημα ακίνητης περιουσίας που έχει σε τίτλους ιδιοκτησίας του, σε κτηματομεσιτικά γραφεία που στήνουν οργανώσεις Εβραίων εποίκων, τα στοιχεία των οποίων κρύβονται συχνά πίσω από εταιρείες - «φαντάσματα», φορολογικών παραδείσων του εξωτερικού.

Χτες, εκτενές ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ» ανέφερε ότι ανώνυμη εταιρεία που έχει εγγραφεί σε φορολογικό παράδεισο του εξωτερικού πλήρωσε μόλις 3,3 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, με συγκροτήματα 240 διαμερισμάτων και πάρκο σε κεντρική περιοχή της Ιερουσαλήμ. Η πώληση έγινε με τη σφραγίδα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος γης στην Ιερουσαλήμ μετά την Ισραηλινή Αρχή Γης (Israel Lands Authority).

Οι ρεπόρτερ της εφημερίδας επισημαίνουν πως τα τελευταία χρόνια το Πατριαρχείο συνεχίζει το ξεπούλημα γης και κτιρίων στην Ιερουσαλήμ, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας, με εξαιρετικά χαμηλό τίμημα. Πρόσφατα είχε πουληθεί έναντι μόλις 1,5 εκατ. δολαρίων ακριβό συγκρότημα επιχειρήσεων και γραφείων, έκτασης έξι στρεμμάτων, κοντά στον Πύργο του Ρολογιού στη Τζάφα. Αλλα 430 στρέμματα στην περιοχή Καισάρεια, όπου περιλαμβάνονται μεγάλα τμήματα ενός εθνικού πάρκου και αμφιθέατρο, πωλήθηκε έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι αγοραστές φαίνεται πως είναι ξένες εταιρείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ