Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Χιλιάδες νεκροί μετανάστες στην έρημο της Σαχάρας

ΓΕΝΕΥΗ.--

Αξιωματούχοι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) εξέφρασαν χτες την ανησυχία πως ο αριθμός των μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στη Σαχάρα είναι ενδεχομένως μεγαλύτερος από τον αριθμό αυτών που πνίγονται στην Κεντρική Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη για μία καλύτερη ευκαιρία ζωής.

Υπηρεσίες του ΔΟΜ κατέγραψαν φέτος το θάνατο τουλάχιστον 2.569 μεταναστών (οι περισσότεροι από χώρες της Δυτικής Αφρικής) στην Κεντρική Μεσόγειο, ενώ πάνω από 107.000 άλλοι κατάφεραν να φτάσουν στην Ιταλία. Ωστόσο, οι υπηρεσίες του ΔΟΜ δεν διαθέτουν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για τον αριθμό των ανθρώπων που ξεψύχησαν από δίψα και θερμοπληξία στην έρημο Σαχάρα, όταν τους εγκατέλειψαν εκεί τα κυκλώματα δουλεμπόρων μόλις ένιωσαν πως υπήρχε κίνδυνος να γίνουν αντιληπτά από τις αρχές. Ο Ρίτσαρντ Ντάνζιγκερ, επικεφαλής της διεύθυνσης του ΔΟΜ για τη Δυτική και την Κεντρική Αφρική, μιλώντας χτες στη Γενεύη εκτίμησε ότι ο αριθμός των θυμάτων που πεθαίνουν σε έρημο ή αραιοκατοικημένες περιοχές του Νίγηρα μπορεί να είναι διπλάσιος από τον αριθμό θυμάτων που πνίγονται στη Μεσόγειο.

Χτες, πάντως, έφτασε στο Παλέρμο της Σικελίας το πλοίο «Aquarius» που έχει ναυλωθεί από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Sos mediterranee», με 606 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων 241 είναι ανήλικα παιδιά. Οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες προέρχονται από τη Συρία, την Αίγυπτο, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Καμερούν, την Αλγερία και τη Σενεγάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ