Τρίτη 24 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάτω οι επικίνδυνες συμφωνίες κυβέρνησης - ΗΠΑ

Με πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατήγγειλαν τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Στην Καλλιθέα
Στην Καλλιθέα
Με συνθήματα όπως «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Κλείστε τις βάσεις, φέρτε και τα πλοία, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Με ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ φτώχεια κι ανεργία, κέρδη για να έχει η πλουτοκρατία», Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποίησαν πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις σε συνοικίες του λεκανοπεδίου την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτώβρη.

Οι πικέτες που κρατούσαν στα χέρια τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, έστελναν σαφές μήνυμα: «Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό στην εξουσία», «2,5 δισ. στο ΝΑΤΟ: Για του ΝΑΤΟ τις ανάγκες έχει, για τις δικές μας δεν έχει...», «Να μη γίνει η Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο - Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις».

Στην Αθήνα, η πικετοφορία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου και με αφετηρία την πλατεία της Ομόνοιας οι συγκεντρωμένοι, μέσω της Αθηνάς και της Ερμού, έφτασαν στο Σύνταγμα. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης διακινήθηκαν εκατοντάδες αντίτυπα της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε σύντομη ομιλία στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις επικίνδυνες συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ. Να παλέψουν ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που την καθιστούν πολεμικό ορμητήριο. Να δυναμώσουν την πάλη για την απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, για να κλείσουν οι βάσεις, να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές. «Η απάντηση, τόνισε, είναι στο δρόμο της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, στην οικοδόμηση και ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας. Πραγματική διέξοδο μπορεί να δώσει η ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης, η οργάνωση της πάλης ενάντια στην αστική τάξη κάθε χώρας για την ανατροπή της εξουσίας της. Για την εργατική εξουσία που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και θα θέσει την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας στην υπηρεσία της ικανοποίησης των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών».


Αντίστοιχες πικετοφορίες και εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ν. Ιωνία, το Μαρούσι, την Πετρούπολη, την Νίκαια, την Ηλιούπολη κ.α.

  • Πικετοφορία ενάντια στις συμφωνίες κυβέρνησης - ΗΠΑ, που φέρνουν κινδύνους στον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής, διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ. στην Αγία Βαρβάρα.



Χαϊδάρι
Χαϊδάρι

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξορμήσεις σε όλη τη χώρα για τις επικίνδυνες εξελίξεις (2020-01-11 00:00:00.0)
Εξορμήσεις σε όλη τη χώρα για τις επικίνδυνες εξελίξεις (2020-01-09 00:00:00.0)
Πικετοφορίες σήμερα στην Αττική (2017-09-09 00:00:00.0)
Επικίνδυνες εξελίξεις (2013-08-15 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο της ΚΝΕ στην Αθήνα (2012-02-02 00:00:00.0)
Δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ (2009-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ