Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το ρώσικο επαναστατικό τραγούδι στα αντάρτικα της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση της ΤΟ Βορείων Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στίχοι και μελωδίες που γεννήθηκαν μέσα στη φλόγα του αγώνα, που ενέπνευσαν και συντρόφεψαν τους αλύγιστους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στην εποποιία που δημιούργησαν, που εμψύχωναν το λαό και μιλούν ακόμα και σήμερα στις καρδιές μας.

Τα παραπάνω βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 22/10 η ΤΟ Βορείων Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ της Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, με θέμα «Το ρώσικο επαναστατικό τραγούδι στα αντάρτικα της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ».

Μέσα από την εκδήλωση, αναδείχτηκε το πώς η λάμψη της νέας ζωής που εξέπεμψε η Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση φώτισε το δρόμο της πραγματικής ελευθερίας και αυτό εκφράστηκε και στα αντάρτικα τραγούδια στην Ελλάδα. Ο απόηχος του ρωσικού επαναστατικού τραγουδιού ξεκίνησε από τα πεδία των μαχών της Οκτωβριανής Επανάστασης και έφτασε μέχρι τα ελληνικά βουνά της Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Αυτή η σημαντική διάσταση της μετάδοσης της επαναστατικής φλόγας προβλήθηκε στην εκδήλωση μέσα από βίντεο με ρώσικα επαναστατικά τραγούδια. Στη συνέχεια, το νεοσύστατο μουσικό συγκρότημα της Οργάνωσης του Κόμματος και της ΚΝΕ, «Συν-ωδή» ερμήνευσε αντάρτικα της ΕΑΜικής αντίστασης και του ΔΣΕ. Τραγούδια που οι αντάρτες είχαν διασκευάσει από ρώσικα επαναστατικά τραγούδια προσαρμόζοντάς τα στο πνεύμα και το νόημα του δικού τους αγώνα, εκφράζοντας έτσι το σεβασμό και το θαυμασμό του λαού μας προς τη μεγάλη χώρα του σοσιαλισμού και τις κατακτήσεις της, τη δύναμη που σήκωνε το κύριο βάρος του αντιφασιστικού αγώνα.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ