Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Γολγοθάς περιμένει τους χιλιάδες εγκλωβισμένους το χειμώνα

Τραγική χαρακτήρισε την εικόνα στα νησιά με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ζητώντας να ληφθούν μέτρα και όχι ευχολόγια για το χειμώνα, διότι, όπως είπε, τους περιμένει «ένας νέος Γολγοθάς».

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου έγινε συζήτηση με τους φορείς της Τοπικής Διοίκησης για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στα νησιά του Αιγαίου, τόνισε ότι τόσο ο εγκλωβισμός όσο και η αύξηση των ροών αποδεικνύουν ότι η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και η συμφωνία με την Τουρκία δεν συμβάλλουν ούτε υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών ούτε υπέρ των κατοίκων των νησιών.

Ανέφερε πως η αύξηση των «ροών» αποδεικνύει ότι το ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται στο Αιγαίο για το Προσφυγικό, αλλά λόγω των ανταγωνισμών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι. Σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει συμβολή στην όξυνση του Προσφυγικού αφού αναβαθμίζει τη χώρα ως πολεμικό ορμητήριο με την επέκταση της Σούδας, την προσφορά νέων βάσεων και την αύξηση των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για το λαό.

Ζήτησε να προχωρήσει η επανένωση οικογενειών στη Γερμανία, που αφορά περίπου 2.500 πρόσφυγες, και έτσι θα υπάρξει αποσυμφόρηση, να ληφθούν μέτρα για τη βρώμικη προπαγάνδα που γίνεται μέσω διαδικτύου και να μην απολυθούν εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ