Τρίτη 7 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
«Ψήνονται» τα αντιλαϊκά μέτρα της επόμενης κυβέρνησης

ΒΙΕΝΗ.--

Με τα επερχόμενα αντιλαϊκά μέτρα να παίρνουν σιγά - σιγά μορφή και περιεχόμενο εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Αυστρία μεταξύ του Λαϊκού Κόμματος (OVP), του «νικητή» Σεμπάστιαν Κουρτς και του Κόμματος Ελευθερίας (FPO), του Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις των δυο επικεφαλής, στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος στον προϋπολογισμό, ύψους 3 δισ. ευρώ, θα γίνουν περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Και τα δυο κόμματα θέλουν να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης μέσα από ένα «αυτόματο συνταξιοδοτικό σύστημα», όπου λαμβάνεται υπόψη η (μεγαλύτερη) ηλικία εισόδου στην αγορά εργασίας και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Επίσης, στην «ατζέντα» περιλαμβάνεται η συγχώνευση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και οι κοινωνικές παροχές προς αλλοδαπούς εργαζόμενους να δίνονται μετά από 5 χρόνια παραμονής και εργασίας τους στη χώρα. Στην ίδια κατεύθυνση, θα πρέπει να εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα οι αυστηρότερες προϋποθέσεις που ισχύουν σε ορισμένες περιοχές για τους πρόσφυγες, προκειμένου να λάβουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Ταυτόχρονα, σχεδιάζονται ελαφρύνσεις στη φορολογία, μείωση του μη μισθολογικού «κόστους» και απλοποίηση των κανόνων για τις επιχειρήσεις. Για ορισμένες «ειδικές κατηγορίες», όπως οικογένειες και χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, συζητιέται μια μείωση των φόρων και των εισφορών στο 40% σε ένα βάθος χρόνου, δηλαδή και πάλι θα «λεηλατείται» σχεδόν το μισό εισόδημά τους.

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας, θα πρέπει οι εισαγωγές Ενέργειας να είναι σε φθίνουσα πορεία και να δοθεί έμφαση (κίνητρα, ελαφρύνσεις κ.λπ.) σε επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ