Τρίτη 7 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Επαφές σε ΗΠΑ και Ρωσία

ΑΓΚΥΡΑ.--

Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς αναμένεται να συναντηθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, που από αύριο και μέχρι την Παρασκευή θα έχει επίσημες επαφές στις ΗΠΑ. Οπως σημείωναν χτες πηγές της τουρκικής κυβέρνησης στη «Χουριέτ», η επίσκεψη Γιλντιρίμ - που γίνεται σε ένα πλαίσιο σύνθετων διμερών «τριβών» αλλά και παζαριών - «θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη των οικονομικών και εμπορικών προοπτικών της Τουρκίας, αλλά και για να δοθούν θεμελιακά μηνύματα για την εξωτερική μας πολιτική, όπως και για το ρόλο που διαδραματίζει η χώρα στην περιοχή της αλλά και τον κόσμο».

Στο μεταξύ, χτες, η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε πάλι η έκδοση βίζας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία αλλά «σε περιορισμένη βάση». Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι στις 13 Νοέμβρη ο Ερντογάν θα βρεθεί στο ρωσικό Σότσι, όπου θα συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Στα τέλη Σεπτέμβρη οι δυο ηγέτες είχαν και πάλι τετ-α-τετ, εκείνη τη φορά στην Αγκυρα.

Ολα αυτά ενώ, χτες, η «Σαμπάχ» ανάρτησε ανακοίνωση του κολοσσού «Γκαζπρόμ» που τόνιζε ότι η κατασκευή του αγωγού «TurkStream» προχωρά γοργά, αφού το 25% του τμήματος που είναι κοντά στη στεριά ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα εξάμηνο και ήδη ξεκίνησε η κατασκευή του τμήματος που ανήκει στην τουρκική επικράτεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ