Τρίτη 7 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Δυναμική κινητοποίηση στα «Media Markt»

Κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμποροϋπαλλήλων από την Ελλάδα καταγγέλλουν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής

Στιγμιότυπο από τη μαζική κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη μαζική κινητοποίηση
Δυναμική κινητοποίηση έξω από εγκαταστάσεις του ομίλου «METRO» στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησαν εργαζόμενοι που η εργοδοσία απέλυσε, στο πλαίσιο ευρύτερων ανακατατάξεων στον κλάδο που επιταχύνουν τη συγκέντρωσή του στα χέρια όλο και λιγότερων επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν από σούπερ μάρκετ του ομίλου μετά από την απόφαση της μητρικής εταιρείας να κηρύξει πτώχευση σε αυτά. Αντιδρώντας στην επίθεση που δέχεται το δικαίωμά τους στη δουλειά συγκεντρώθηκαν σε κατάστημα της «Media Markt» (ανήκει στον ίδιο όμιλο), απαιτώντας τα δικαιώματά τους. Διαδήλωσαν δυναμικά, με μπροστάρη το συνδικάτο NAKLIYAT Is, που είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τους τρομοκρατήσει, με την πολύτιμη στήριξη της κυβέρνησης του ΑΚΡ, που έστειλε τις δυνάμεις καταστολής για να τους «περιποιηθεί».

Την αλληλεγγύη τους στους Τούρκους εργαζόμενους εκφράζουν σε κοινή τους ανακοίνωση κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμποροϋπαλλήλων από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, το Σωματείο Εργαζομένων ΛΙΝΤΛ Ν. Αττικής.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν χωρίς να τους δοθούν ούτε αποζημιώσεις. Στη συγκέντρωση - συνεχίζει η ανακοίνωση - «ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λειτουργώντας ως μπράβοι της εργοδοσίας, είχαν βάλει κάγκελα γύρω από το κτίριο για να εμποδίσουν την κινητοποίηση. Οταν οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να πλησιάσουν το κατάστημα και αφαίρεσαν τα κάγκελα, η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών». Ακόμα, η ανακοίνωση προσθέτει: «Το Συνδικάτο NAKLIYAT Is, μέλος της ΠΣΟ, που οργάνωσε την κινητοποίηση, απάντησε στην καταστολή με κάλεσμα για πιο αποφασιστικό αγώνα μέχρι τη δικαίωση των απολυμένων.

Τα Σωματεία Εμπορίου από την Ελλάδα καταγγέλλουμε την εργοδοσία του ομίλου "ΜΕΤΡΟ" και την αστυνομική καταστολή. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Συνδικάτο NAKLIYAT Is και τους εργαζόμενους και απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ