Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε μετά από επίθεση ενόπλων, χτες, στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου «Shamshad», στην Καμπούλ. Την ευθύνη ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος». Επίσης το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την αποστολή επιπλέον 3.000 στρατιωτών στη χώρα.

ΑΝΟΪ.-- Τους 70 έφτασαν οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα «Ντάμφρεϊ» στο Βιετνάμ, ενώ συνεχίζονται κανονικά οι ετοιμασίες για τη Σύνοδο της Οργάνωσης για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας - Ειρηνικού (APEC). Επίσης, οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 20, ενώ πάνω από 100.000 σπίτια παραμένουν κάτω από το νερό.

ΣΙΔΝΕΪ.-- Δύο 8χρονα παιδιά σκοτώθηκαν χτες στο Σίδνεϊ, μετά από την «εισβολή» αυτοκινήτου που οδηγούσε μια 52χρονη στο σχολείο τους. Τρία ακόμα παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν. Περισσότερα στοιχεία δεν δόθηκαν για το συμβάν. Οι τοίχοι του σχολείου ήταν φτιαγμένοι από ξύλινες σανίδες.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Τις εφόδους των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε σπίτια Παλαιστινίων στην περιοχή της Καλκίγια στη Δυτική Οχθη και την αναίτια και προκλητική σύλληψη, τον τραυματισμό και την κράτηση εφήβων και νεαρών Παλαιστινίων κατήγγειλε χτες η Παλαιστινιακή Επιτροπή για τις Υποθέσεις των Κρατουμένων, καταγγέλλοντας τη βία, την τρομοκρατία και την καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Νεκρός βρέθηκε χτες σε ηλικία 49 ετών ο Καρλ Σάρτζαντ, πρώην υπουργός Κοινοτήτων της περιφερειακής κυβέρνησης της Ουαλίας, που ενεπλάκη στο σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων με πρωταγωνιστές Βρετανούς, νυν και πρώην, πολιτικούς. Στις 3 Νοέμβρη είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντά του και είχε επίσης απομακρυνθεί από το Εργατικό Κόμμα. Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας. Το ίδιο 24ωρο, εκκενώθηκε για λίγες ώρες το κτίριο της Βουλής στη Σκοτία μετά τον εντοπισμό φακέλων που περιείχαν λευκή σκόνη, η οποία τελικώς απεδείχθη ακίνδυνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ