Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέα στοιχεία για τις μυστικές υπηρεσίες και το ρόλο της Ρωσίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέες πληροφορίες σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ για τον πιθανό ρόλο των μυστικών υπηρεσιών στις περσινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές δημοσιοποίησαν χτες αμερικανικά δίκτυα όπως το NBC και το CNN, επικαλούμενα «πολλές πηγές».

Τα ρεπορτάζ των δικτύων αναφέρουν ότι ο σημερινός διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο συναντήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη «έπειτα από εντολή του Τραμπ» με τον Γουίλιαμ Μπίνεϊ, πρώην υπάλληλο της NSA (αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας), που υποστήριζε ότι δεν ήταν Ρώσοι χάκερς αυτοί που έβαλαν στο χέρι μέρος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά «εσωτερική υπόθεση», ήταν δηλαδή δουλειά αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Μπίνεϊ (που έφυγε από την NSA το 2000, καταγγέλλοντας έκτοτε τις μυστικές υπηρεσίες για καταπάτηση του Συντάγματος), επιβεβαίωσε στο CNN ότι συναντήθηκε με τον Μάικ Πομπέο στις 24 Οκτώβρη, μολονότι στις αρχές του έτους έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών υποστήριζε ότι η Ρωσία είχε εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η CIA, πάντως, ανακοίνωσε ότι ο Πομπέο «υποστηρίζει και υποστήριζε πάντα το πόρισμα της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών», που δημοσιεύθηκε το Γενάρη.

Από την μεριά του, ο Τραμπ έχει πολλές φορές αμφισβητήσει την εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία, εξακολουθώντας να εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Εκλογές

Με φόντο τα παραπάνω και τους πρώτους απολογισμούς από τον πρώτο χρόνο εκλογής του Τραμπ στην προεδρία, ανακοινώθηκαν χτες τα ξημερώματα τα αποτελέσματα των δημοτικών και πολιτειακών εκλογών. Σε μία πρώτη «ανάγνωση», οι Δημοκρατικοί φαίνεται πως ήταν οι πιο «κερδισμένοι», με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις την πανηγυρική επανεκλογή του Δημοκρατικού δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο (με το 64,7% των ψήφων, έναντι 29,5% της Ελληνοκουβανής αντιπάλου του, Νικόλ Μαλιοτάκις), την εκλογή του Δημοκρατικού Ραλφ Νόρθαμ στη θέση του κυβερνήτη της Βιρτζίνια και του επίσης Δημοκρατικού Φιλ Μέρφι στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ