Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ

Εντατικά προετοιμάζεται η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, με την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Κόμματος για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Εκεί, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, προετοιμάζοντας την εκδήλωση, καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, διακινώντας την πρόσκληση και το σχετικό κάλεσμα σε τόπους δουλειάς και συνοικίες.

Παράλληλα, οι συντελεστές της παράστασης ετοιμάζουν με καθημερινές πρόβες ένα μοναδικό πολυθέαμα, με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε». Η θεατρική αυτή παράσταση θα ζωντανέψει πλευρές της προετοιμασίας της Επανάστασης, των συγκλονιστικών ημερών του Οκτώβρη, των επιτευγμάτων της ΕΣΣΔ σε όλους τους τομείς, αλλά και τις αντιφάσεις και τις ταλαντεύσεις που υπήρχαν σε όλη αυτή την πορεία της οικοδόμησης, φτάνοντας μέχρι και τις ανατροπές. Το σενάριο βασίζεται σε κείμενα των Κ. Μαρξ, Φρ. Ενγκελς, Β. Ι. Λένιν, Ι. Β. Στάλιν, Ρ. Λούξεμπουργκ, Λ. Γκιούρκο, Τζ. Ριντ, Βλ. Μαγιακόφσκι και Μπ. Μπρεχτ. Το σενάριο θα εμπλουτίζεται με βίντεο και μουσική τόσο από σοβιετικά τραγούδια, όσο και πρωτότυπη.

Δεκάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλων των ηλικιών, χωρίς να λογαριάζουν κόπο και χρόνο και μετά το σχόλασμα από τη δουλειά, τη σχολή ή την πρακτική τους άσκηση, συμμετέχουν στις καθημερινές πρόβες, ώστε στις 26 Νοέμβρη να είναι όλα έτοιμα. Μια δουλειά σχεδιασμένη σε όλες της τις λεπτομέρειες, συλλογική, με μεράκι και με εθελοντική προσφορά, χαρακτηριστικά άλλωστε που είναι κοινά και γνώριμα σε ό,τι προετοιμάζουν οι κομμουνιστές.

Κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις

Παράλληλα, προετοιμάζονται οι εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα:

  • Οι δραστηριότητες της ΚΟ Κ. Μακεδονίας για τα 100χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης θα κορυφωθούν με την πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».
  • Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποιεί την κεντρική πολιτική της εκδήλωση, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», από τη Θεατρική Ομάδα Ηρακλείου της ΚΝΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση - αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Αλιβερίου καλεί σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Το Σάββατο 11 Νοέμβρη:

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής καλεί σε εκδήλωση στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46, Βικτώρια). Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Wyndham Grand» (πλατεία Καραϊσκάκη - Μεταξουργείο), η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής καλεί σε εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ο δρόμος χαράχτηκε. Ο σοσιαλισμός η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ