Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να πάρει ο λαός την τύχη του στα χέρια του

Για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ υπογράμμισε: «Το επόμενο διάστημα, είτε με μικρή καπιταλιστική ανάκαμψη είτε με συνέχιση της οικονομικής κρίσης, το υποζύγιο θα είναι πάντα η εργατική τάξη και ο λαός, όσο δεν αλλάζουν συνολικά όχι κάποια πρόσωπα απ' το πολιτικό σύστημα, τα διάφορα κόμματα και οι διάφοροι αρχηγοί των κομμάτων ή το ποιους θέλουμε κάθε τετραετία στη Βουλή, όπως λένε διάφοροι, αλλά αν δεν αλλάξουμε ριζικά όλη την κοινωνική οργάνωση με μια νέα, όπου πραγματικά θα είναι η εργατική τάξη στην εξουσία. Κι αυτό θα ξεκινάει απ' τις συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, με εκλεγμένους αντιπροσώπους απ' τις συνελεύσεις των εργαζομένων, άμεσα ανακλητούς αν δεν κάνουν τη δουλειά τους εκεί που θα τους στέλνουμε για να διευθύνουν τις τύχες της εργατικής εξουσίας, αυτού του τόπου και του λαού. Αυτή η κοινωνική οργάνωση σημαίνει, στην οικονομία, κοινωνικοποιημένα όλα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Οχι μονοπώλια, όχι μεγάλο κεφάλαιο, όχι όμιλοι, αλλά κοινωνική ιδιοκτησία, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό που θα σχεδιάζει την οικονομία, θα προωθεί την ανάπτυξη που θα οδηγεί στην ευημερία του λαού, που θα έχει Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους, για το παιδί απ' την ώρα που γεννιέται, τη γυναίκα με την προστασία της μητρότητας, τον συνταξιούχο όταν θα 'ναι απόμαχος της δουλειάς, θα υπάρχει τέτοια κοινωνική προστασία.

Αυτή τη συνολική πρόταση του ΚΚΕ εμείς την καταθέτουμε στο λαό για να γίνει πλειοψηφική στο κίνημα. Χρειάζεται γρήγορα να περάσουμε σε ανασύνταξη των δυνάμεων, σε ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, σε Κοινωνική Συμμαχία, να έχουμε καθαρό στόχο, τα μονοπώλια, τους ομίλους, τον καπιταλισμό που γεννά όλα αυτά τα φαινόμενα που βιώνουμε και όλοι μουρμουράμε, δυσανασχετούμε, υποφέρουμε, αλλά πρέπει τελικά να αποφασίσουμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Σας καλούμε να ακούτε πιο προσεκτικά τους κομμουνιστές, να διαβάζετε καλύτερα τις ανακοινώσεις μας, να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ και όχι μέσα απ' τα φιλτραρίσματα της αστικής αντιδραστικής, ενίοτε και φασιστικής προπαγάνδας. Οι κομμουνιστές σε όλη τους την εκατοντάχρονη διαδρομή, και σήμερα, στέκονται σταθερά στο πλευρό του εργαζόμενου λαού. Μπορεί να κάνουμε και λάθη, να έχουμε και αδυναμίες, προσπαθούμε όμως να τα διορθώνουμε, γιατί το κριτήριό μας είναι πώς καλύτερα θα υπηρετήσουμε τον εργαζόμενο λαό, πώς καλύτερα θα παλέψουμε και εδώ στους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ, αλλά και στις άλλες εταιρείες και σε όλη την εργατική τάξη και το λαό της χώρας, για να μπορεί να έχει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να έχει ικανοποιητικές αυξήσεις σε μισθούς, σε συντάξεις, με επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού και της σύνταξης, να καταργηθούν τα υπέρογκα φορολογικά βάρη, όπως ο ΕΝΦΙΑ, να μην υπάρξει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.

Την ίδια ώρα, παλεύοντας αυτά τα καθημερινά που μας κάνουν να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε, να μην μπορούμε να χαρούμε την οικογένειά μας, τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχουμε, χρειάζεται να βλέπουμε την αιτία του προβλήματος, πώς φτάσαμε εδώ και τι πρέπει να κάνουμε σήμερα για να ανοίξουμε το δρόμο στο αύριο. Δεν γίνεται η αλλαγή περιμένοντας τις εκλογές, να αλλάξουμε κάποια πρόσωπα για να αλλάξουν τα πράγματα, θέλει ανατροπή. Αν δεν αλλάξεις εκ βάθρων αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, αν δεν αλλάξεις την αστική εξουσία και δεν την αντικαταστήσεις στο κοινοβούλιο, παντού, αν δεν αλλάξεις τους αστικούς θεσμούς, ανατρέποντάς τους, με άλλους καινούργιους, που θα γεννήσετε εσείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, δεν θα υπάρξει οριστική προκοπή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η θέση των νέων εργαζομένων είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για την ανασύνταξη (2016-09-16 00:00:00.0)
Είναι μονόδρομος (2013-10-05 00:00:00.0)
Είναι μονόδρομος (2013-10-05 00:00:00.0)
Αποσπάσματα από την εισήγηση (2012-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ