Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Εκκλήσεις για «ενότητα», συμμετοχή και στο βάθος «συνεργασίες»

Με άγχος για «ενότητα» και «μαζική προσέλευση» και στο β' γύρο της εκλογής ανάδειξης του επικεφαλής του νέου φορέα έκφρασης της «κεντροαριστεράς», αλλά και σχέδια για το πού θα «κολλήσει» την επομένη των εκλογών, στην προσπάθεια για σταθερά κυβερνητικά σχήματα διαχείρισης της αστικής εξουσίας, πορεύονται οι υποψήφιοι για την ηγεσία του χώρου.

Χαρακτηριστικά, η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ρ/σ «News247», κάλεσε «να προχωρήσουμε όλοι μαζί με πρωταγωνιστές όλους όσοι ήταν στη πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας, και δεν εννοώ μόνο τους συνυποψήφιους - που το θεωρώ δεδομένο - αλλά και τα κόμματα και τις κινήσεις που είναι οι πυλώνες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δεν είχαν επιλέξει να έχουν υποψήφιο. Οπως είναι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Κινήσεις Πολιτών, η ΕΔΕΜ για τη σοσιαλδημοκρατία. Ολοι μαζί θα πρέπει να οργανώσουμε το συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα για την ολοκλήρωση της προσπάθειας». Αναφέρθηκε σε όσους ψήφισαν στον α' γύρο, καλώντας τους να ξανάρθουν στην κάλπη.

Από κοντά και ο έτερος υποψήφιος Ν. Ανδρουλάκης, που μιλώντας στο «Action 24» ζήτησε «να υπάρξει μαζική συμμετοχή στη διαδικασία και απόλυτη διαφάνεια, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της διεύρυνσης της παράταξης».

Μιλώντας ο ίδιος και στον ρ/σ «Real FM» για το πώς θα συμπεριφερθεί μετεκλογικά ο νέος φορέας και με ποιον θα συνεργαστεί, παρέπεμψε σε «προγραμματική συμφωνία» ώστε «να υπάρξουν συγκλίσεις με άλλα κόμματα». «Αν όμως δεν "βγαίνει" η προγραμματική συμφωνία, δεν πρόκειται σε καμία των περιπτώσεων να συμφωνήσω προκειμένου να μοιραστούν πέντε - έξι υπουργεία σε παλιούς πρωταγωνιστές. Θα πάμε με οποιοδήποτε κόμμα στηρίξει τις κύριες προτεραιότητες που έχει το προοδευτικό μας πρόγραμμα», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ