Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας

Ανακοίνωση εξέδωσε και η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» με αφορμή τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών. Σε αυτήν σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «(...) Η ΕΑΚΠ έχει επανειλημμένα καταγγείλει τη διαχρονικά παντελή έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας του λαού. (...) Εμείς οι πυροσβέστες που είμαστε οι πρώτοι που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτών των καταστροφών, προσπαθώντας να προστατεύσουμε το βιος του λαού μας και το δασικό πλούτο της χώρας, έχοντας απέναντί μας ανυπέρβλητα εμπόδια που δημιουργούν οι μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, δηλώνουμε ότι:

  • Υπάρχουν διαχρονικά τεράστιες ευθύνες για όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση, που αντιμετωπίζουν ως κόστος τα μέτρα της αντιπλημμυρικής θωράκισης.
  • Εξίσου υπεύθυνη είναι και η ΕΕ, που δεν θεωρεί επιλέξιμο έργο την αντιπλημμυρική προστασία, για το λόγο ότι δεν αποτελεί πεδίο κερδοφορίας για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
  • Το μέγεθος των καταστροφών αποκαλύπτει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και την ανυπαρξία των προληπτικών παρεμβάσεων από τις δομές που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία. Ολα αυτά τα κενά θα μπορούσε να έχουν καλυφθεί έως ένα βαθμό, αν η κυβέρνηση υιοθετούσε την πρόταση της ΕΑΚΠ για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των δομών αυτών, με μόνιμη και σταθερή εργασία από τους εποχικούς και πενταετείς πυροσβέστες που δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης για την ένταξή τους στο ΠΣ.
  • Είμαστε στο πλευρό του λαού, αγωνιζόμαστε μαζί του για να ληφθούν, έστω και τώρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας σε όλη τη χώρα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ